Αντιδρούν στην αστυνομική βία οι φοιτητές – Mαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια

Στους δρόμους βρίσκονται οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας πραγματοποιώντας συγκέντρωση συμπαράστασης στους φοιτητές του ΑΠΘ που το τελευταίο διάστημα δέχονται όλο και πιο έντονα επιθέσεις πό την αστυνομία.  

Στα αιτήματα της κινητοποίησης, και η καταδίκη των συνεχόμενων επιθέσεων της αστυνομίας στο ΑΠΘ, που είχε μόλις προχθές αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητή από ευθεία βολή κρότου λάμψης, επίθεση που κάλυψαν με δηλώσεις τους ο υπ. Δημόσιας Τάξης και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως και τα φιλικά τους ΜΜΕ.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές αντιδρούν στην επικείμενη εισαγωγή της «πανεπιστημιακής αστυνομίας», αλλά και στο νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ που εξήγγειλε προχθές η Νίκη Κεραμέως.

Δείτε: Στο νοσοκομείο ξανά ο φοιτητής που τραυματίστηκε από ευθεία βολή κρότου λάμψης στο ΑΠΘ

Το κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων: 

Η κατάσταση που διαμορφώνεται χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου. Το ΑΠΘ έχει γίνει πεδίο της εφαρμογής του μέτρου για αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Εδώ και βδομάδες οι φοιτητές καλούνται να ζουν στο πανεπιστήμιο υπό το βλέμμα της κρατικής τρομοκρατίας, υπό τον φόβο τον κλομπ, των χημικών, των συλλήψεων. Σήμερα είδαμε φοιτητή να δέχεται δολοφονική επίθεση από τους άνδρες της ΕΛΑΣ, επίθεση η οποία του κόστισε την στέρηση της ακοής, σπασμένα δόντια, ράμματα στο κεφάλι. Οι εικόνες φρίκης συνεχίστηκαν, είδαμε προσαγωγές συνδικαλιστών εκτός σχολήςαπό ασφαλίτες με πολιτικά και ΟΠΚΕ.

Το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας εφαρμόζεται και καλούμαστε να δώσουμε απάντηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το πως θα είναι το πανεπιστήμιο που ονειρεύεται η Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση δημιουργεί γεγονότα έντασης για να νομιμοποιήσει στα μάτια του κόσμου την αστυνομική βία στα πανεπιστήμια με σκοπό την τρομοκράτηση των φοιτητών και την ευκολότερη εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Τέτοιες εικόνες θα βλέπουμε καθημερινά σε όλα τα ιδρύματα με την είσοδο των ΟΠΠΙ στις αρχές του Ιουνίου, αν δεν αντισταθούμε. Την ίδια στιγμή η Κεραμέως ανακοινώνει τον νέο νόμο-πλαίσιο που διάλυση τις σπουδές και την προοπτική μας καθώς και την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων μέσα από την θέσπιση ενιαίων ψηφοδελτίων.

Το φοιτητικό κίνημα θα τους σαρώσει. Η αστυνομία δεν έχει θέση στις σχολές μας. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να προστατέψουμε το άσυλο και την ελευθερία στα πανεπιστήμια. Τα ιδρύματα μας δεν θα γίνουν αποστειρωμένοι χώροι, στους οποίους δεν θα χωράει καμιά φωνή αμφισβήτησης, στους οποίους δεν θα υπάρχει πεδίο πολιτικής έκφρασης. Όπως εδώ και 1,5 χρόνο μπλοκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, έτσι θα συνεχίσουμε και τώρα, κόντρα σε ένα αποστειρωμένο, αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο, μέχρι την ανατροπή αυτού του νόμου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί