Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη στο Καλλιτεχνικό και το Μουσικό Σχολείο στις Γούρνες

Την Παρασκευή 20/5, κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Μανόλη Συντυχάκη, περιόδευσε στο Καλλιτεχνικό Σχολείο και το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους των σχολείων.
Ο Μανόλης Συντυχάκης, αφού μίλησε για τη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι από τη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Κόμματος σχετικά με τα προβλήματα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, τονίζοντας, παράλληλα, πως μόνο η οργανωμένη και συντονισμένη δράση εκπαιδευτικών, εργαζομένων γονιών και μαθητών, η ανάπτυξη αγώνων, μπορεί να οδηγήσει στην απόσπαση κατακτήσεων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Επιπλέον, συζητήθηκε το πρόβλημα των κτιριακών εγκαταστάσεων που χρονίζει, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκλήρωσε την παραχώρηση – ξεπούλημα της περιοχής της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών σε ιδιώτη επενδυτή – με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Κρήτης και της Δημοτικής αρχής Χερσονήσου- ενώ θα μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια με ευθύνη του κράτους να αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για δωρεάν χώρους ψυχαγωγίας – αθλητισμού, αναψυχής και δημιουργία κέντρου υγείας.
Στη διάρκεια της κουβέντας, αναδείχτηκαν, επίσης, προβλήματα όπως η έλλειψη αναγκαίων υποδομών στο Μουσικό Σχολείο πχ αίθουσα εκδηλώσεων , αίθουσα σίτισης κ.ά., καθώς και τα πολλά προβλήματα των εργαζομένων (απαραίτητες ειδικότητες έρχονται ως και στη μέση της χρονιάς ή και καθόλου, δεν υπάρχουν μουσικά όργανα και υλικά, υπάρχει ειδικό καθεστώς για τις οργανικές θέσεις που δυσκολεύει πολύ τη σταθερή στελέχωση των σχολείων, ορισμένες ειδικότητες όπως της δραματικής τέχνης παραμένουν αδιαβάθμητες κ.ά.). Ταυτόχρονα, σοβαρά είναι τα ζητήματα για τους μαθητές όλων των Μουσικών Σχολείων, σχετικά με την αναγνώριση και πιστοποίηση των σπουδών τους, ενώ ο θεσμός αυτών των σχολείων παραμένει σε μια διελκυστίνδα μεταξύ ΥΠΑΙΘ και ΥΠΠΟ.
Τα παραπάνω ζητήματα τα έχει αναδείξει το ΚΚΕ στη Βουλή, διεκδικώντας να λυθούν τα προβλήματα λειτουργίας Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, να εξασφαλιστεί, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, η κατασκευή των αναγκαίων κτιριακών υποδομών, ο εξοπλισμός με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας, το απαραίτητο μόνο προσωπικό, με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, να γίνονται οι μεταφορές με ασφάλεια και χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς κτλ
Ο Μανόλης Συντυχάκης τόνισε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της σχολικής κοινότητας του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου και θα συνεχίσει, όπως το έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, να παλεύει για την Αισθητική Αγωγή και την Καλλιτεχνική Παιδεία των νέων ανθρώπων.

Περιοδεία του ΚΚΕ στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/5 από κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΛΜΕΠΑ, με επικεφαλής τον Πάνο Καραγιώργο, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της προγράμματος πολιτικής δραστηριότητας της ΤΕ σε εργασιακούς χώρους, χώρους σπουδών και συνοικίες, που κορυφώνεται το Σάββατο 28/05 με την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Ηράκλειο. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε τον ΕΛΚΕ, διοικητικές διευθύνσεις και υπηρεσίες, γραμματείες Σχολών, ενώ πραγματοποίησε σύντομη συνάντηση με τον πρύτανη κ. Κατσαράκη. 

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο Πάνος Καραγιώργος ανάδειξε την ανάγκη οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια να αναλογισθούν τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων διαχρονικά, όπως τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, την υποστελέχωση σε ΔΕΠ, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη διεύρυνση της ανταποδοτικής λειτουργίας. Ουσιαστικά, τη διευρυνόμενη «ψαλίδα» ανάμεσα στις δυνατότητες του πανεπιστημίου, το προσωπικό, την τεχνογνωσία που θα μπορούσαν να απαντάνε σε σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, από τη μια, και την υποταγή του χαρακτήρα του, των προγραμμάτων σπουδών και των αποτελεσμάτων της επιστημονική έρευνας στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Τόνισε τη σημασία να βγουν πολιτικά συμπεράσματα από τα έργα και τις ημέρες και της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χθες, σε αυτή την κατεύθυνση, ότι και ο νέος νόμος πλαίσιο εξαγγέλλει το υπουργείο παιδείας, που βάζει στο στόχαστρο ακόμη περισσότερο τα πτυχία, που προωθεί παραπέρα, μέσω της διοίκησης, την επιχειρηματική λειτουργία, που υπονομεύει το φοιτητικό κίνημα, αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, απαντά σε αντιλαϊκές δεσμεύσεις της ΕΕ από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, συνθήκες που δεσμεύουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, πλην ΚΚΕ, το οποίο τις αποκάλυπτε και καλούσε τον λαό και τη νεολαία να αντιπαλέψουν.  

Τέλος, ανάφερε ότι όπως οι φοιτήτριες και οι φοιτητές σε όλη τη χώρα, με την ψήφο τους στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές απορρίψαν τα σχέδια της κυβέρνησης, την πολιτική για ένα Πανεπιστήμιο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής κερδοφορίας, μα ξένο στις ανάγκες των νέων για σπουδές με δικαιώματα, έτσι πρέπει και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, μέσα από τους μαζικούς τους φορείς, να ορθώσουν ένα τείχος στην επέλαση των κριτηρίων της αγοράς στις πανεπιστημιακές σπουδές. Τώρα, κατάληξε, είναι η ώρα της αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ για όλα αυτά τα ζητήματα, όπως και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, η μεγάλη ακρίβεια, η επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, οι συνέπειες της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καλώντας τους να παρευρεθούν το Σάββατο 26/05 στις 8 μ.μ. στην πολιτική εκδήλωση της ΤΕ του ΚΚΕ στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί