Αλ. Τσίπρας: Το δίλημμα που έχει το μέσο νοικοκυριό αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο (Βίντεο)

Τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση για την τεχνητή ένταση που δημιουργεί στα πανεπιστήμια, με αφορμή την άγρια καταστολή στο ΑΠΘ, έκρουσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο πλαίσιο του συνεδρίου Future of Retail 2022 της ΕΣΕΕ στην Αθήνα.

«Το μεγάλο δίλημμα δεν είναι βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα αλλά το δίλημμα που έχει το μέσο νοικοκυριό αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο. Το πραγματικό δίλημμα είναι πώς θα ανταπεξέλθει στο τσουνάμι ακρίβειας. Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει τεχνηέντως να δημιουργήσει άλλα διλήμματα. Είμαι ανήσυχος για αυτό γιατί αυτή η τεχνητή ένταση έχει οδηγήσει πολλές φορές στη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Το τελευταίο που χρειαζόμαστε στη χώρα αυτήν την ώρα της κοινωνικής κρίσης είναι να δημιουργηθεί και κοινωνική ένταση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Κατανοώ τους επικοινωνιακούς λόγους για τους οποίους που οδηγούνται σε αυτήν την παρεκτροπή αλλά είναι ένας ολισθηρός δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε φαινόμενα που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τις δύσκολες στιγμές που έζησε η χώρα πρόσφατα όταν μία άλλη κοινωνική κρίση είχε δημιουργήσει και συνθήκες πολύς μεγάλης κοινωνικής έντασης.

Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Ας αφήσουμε έξω επικίνδυνα θέματα που μπορούν να δημιουργήσουν κοινωνικές εντάσεις ανεξέλεγκτες».

Το τεράστιο σκάνδαλο με τη ΔΕΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα κέρδη των μετοχών της ΔΕΗ. «Είναι τεράστιο σκάνδαλο αυτό που γίνεται με τη ΔΕΗ. Θα έμενε ως σκάνδαλο αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να μετατραπεί σε τραγωδία» επισήμανε και σημείωσε ότι όταν οι λογαριασμοί είναι 3-4 φόρες πάνω από το εισόδημα, τότε οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για την «εμμονή της κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων» και χαρακτήρισε «περίγελο» τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση με αλλαγές τις τελευταίες στιγμής μείωσε περαιτέρω τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αλ. Τσίπρας: Το δίλημμα που έχει το μέσο νοικοκυριό αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο (Βίντεο)”

  1. Ερηνη

    Άμα είναι να κάνετε πράμα κάμετε το γρήγορα. Ο κόμπος ηφτασε στο χτένι κι όποιον πάρει ο χάρος μετά…..

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί