Δεν είναι η λύση, είναι το ίδιο το πρόβλημα

Επί δέκα μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε τα στραβά μάτια με την αισχροκέρδεια των καρτέλ της ηλεκτρικής ενέργειας. Την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις υφίσταντο σοκ από τα ποσά που καλούντο να πληρώσουν, η κυβέρνηση καλούσε τον κόσμο να μην χρησιμοποιεί το θερμοσίφωνο. 

Αναγκάστηκε να παραστήσει ότι αποδέχεται το πρόβλημα και ότι κάνει κάτι όταν η αγανάκτηση ξεχείλισε και τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις κατρακύλησαν. Και άρχισε να ροκανίζει χρόνο, πρώτα κάνοντας ότι διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ύστερα καθυστερώντας μήνες στην εξέταση των οικονομικών στοιχείων. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρα μαγειρεμένο. Τόσο ως προς τη μέθοδο υπολογισμού όσο και ως προς τις εκπτώσεις που αναγνωρίζονται στις εταιρείες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πανηγύρισε στο Twitter ότι τα τελικά ποσά που θα φορολογηθούν θα είναι μηδενικά. Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της ΔΕΗ κάνει πάρτι με τη μετοχή της, απονέμει μπόνους εκατομμυρίων στον εαυτό της και ο διευθύνων χτίζει σπιταρώνες στην Τζιά. Και η κερδοσκοπία στο ρεύμα τροφοδοτεί την ακρίβεια.  

Ενα είναι προφανές: δεν τους κάνει καρδιά να ακουμπήσουν τα τεράστια κέρδη της ΔΕΗ, όσο και αν αγανακτούν οι ψηφοφόροι τους. Είτε διότι τα κέρδη αυτά τα μοιράζονται κάτω από το τραπέζι είτε διότι οι εταιρείες από κάπου τους κρατάνε.

Έτσι ή αλλιώς, η κοινωνία πρέπει να καταλάβει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι μέρος της λύσης. Είναι μέρος του προβλήματος. Και το πρόβλημα είναι τρομακτικό. 

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί