Δίκη Φιλιππίδη: Τι είπε η δεύτερη μάρτυρας κατηγορίας

Στο δικαστήριο κατέθεσε η δεύτερη μάρτυρας κατηγορίας κατά του Π. Φιλιππίδη, που είχε καταγγείλει απόπειρα βιασμού της στο θέατρο Μουσούρη

Με την εξέταση της δεύτερης μάρτυρος κατηγορίας η οποία έχει καταγγείλει τον προφυλακισμένο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη για την απόπειρα βιασμού της το έτος 2010 στο θέατρο Μουσούρη, συνεχίστηκε την Παρασκευή η διαδικασία.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και σήμερα ηθοποιοί, οι οποίες από την πρώτη μέρα της δίκης βρίσκονται στο πλευρό των γυναικών που έχουν βρει τη δύναμη να καταγγείλουν τις αξιόποινες πράξεις που φέρεται να τελέστηκαν σε βάρος τους από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Το παράδοξο

Η υπεράσπιση ζήτησε από τη δεύτερη ηθοποιό να εξηγήσει πως η φίλη της ,επίσης ηθοποιός, με την οποία είχε συναντηθεί αμέσως μετά την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού της, το 2018 στέλνει θερμά μηνύματα στον Φιλιππίδη.

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γι αυτά που μαρτυρώ. Είναι όλα αληθινά» επέμεινε η μάρτυρας αρνούμενη να καταθέσει για λογαριασμό της φίλης της η οποία είναι στον κατάλογο των μαρτύρων.

Από την πλευρά της η καταγγέλλουσα εισέφερε στο δικαστήριο άλλα μεταγενέστερα μηνύματα της φίλης της ,πριν ακόμα η ίδια φτάσει στη δικαιοσύνη,που δείχνουν την γνώση της για όσα είχαν συμβεί σε βάρος της κοπέλας.

Τα μηνύματα

Δημητρακόπουλος: Είναι δυνατόν η φίλη σας και μάρτυρας κατηγορίας να στέλνει τέτοια μηνύματα στον επίδοξο βιαστή σας?

Μάρτυρας: Τα μηνύματα αυτά δεν αναιρούν την πραγματικότητα.

Δημητρακόπουλος: Κατά τη γνώμη σας την πραγματικότητα γιατί αυτό είναι το αντικείμενο της δίκης.

Ο Μιχ.Δημητρακόπουκος τη ρώτησε λεπτομέρειες για το χώρο του θεάτρου και πως έφτασε στο καμαρίνι του κατηγορούμενου.

Δημητρακόπουλος: Δεν υπάρχει μια πόρτα κλειδωμένη για να φτάσεις στο καμαρίνι του Φιλιππίδη .Είναι δύο οι πόρτες.

Μάρτυρας: Ήταν ανοιχτές.

Βολές από την υπεράσπιση

Δημητρακόπουλος: Αυτή είναι η ιστορία όπως τη λέτε εσείς. Τωρα θα σας ρωτήσω μια σειρά από πραγματικά περιστατικά αλλιώς θα λέγαμε καταγγελία ίσον ένοχος ο κατηγορούμενος και δεν θα κάναμε δίκη,θα βγάζαμε αμέσως απόφαση ένοχος με υπογραφή metoo

Γιατί κάποιοι νόμιζαν ότι με το metoo θα καταστρέψουν την ιστορία του Ποινικού δικαίου. Δεν θα το καταφέρουν. 

Μάρτυρας: Εγώ δεν θυμάμαι δεύτερη πόρτα…

Δημητρακόπουλος: Γίνεται μια δίκη για απόπειρα βιασμού αν θέλουμε να κάνουμε δίκη για τετελεσμένο βιασμό της λογικής να το κάνουμε. Σας είπα για αντιφάσεις στη δίκη αυτή…

Μάρτυρας: Ήμουν πολύ αναστατωμένη και δεν θυμάμαι τη διαδρομή …Δεν θυμάμαι να υπάρχει πόρτα κλειδωμένη στη διαδρομή μου..Έφυγα από την αναστάτωση μου δεν θυμάμαι. Βγήκα έξω και περπατούσα ώρα …

Η σκηνή της απόπειρας

Στη συνέχεια ο δικηγόρος έκανε πολλές ερωτήσεις στη μάρτυρα για τη σκηνή της απόπειρας βιασμού.

Δημητρακόπουλος: Είναι καθήκον μου να ρωτάω τέτοια πράγματα όταν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες.

Μάρτυρας: Δεν σας είπα κάτι γι’αυτό

Πολιτική Αγωγή: Δέχεται να περιγράψει το βιασμό της και δεν την αφήνετε..

Ενταση μεταξύ δικηγόρων

Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Λίγα λεπτά αργότερα όταν στο δικαστήριο ανέβηκε ξανά η μάρτυρας συνέχισε να απαντά σε ερωτήσεις της υπεράσπισης για τη σκηνή της απόπειρας βιασμού της. «Αντιστάθηκα από την πρώτη στιγμή από το πρώτο χάιδεμα . Του είχα καταστήσει σαφές ότι δεν ήθελα επ ουδενί να γίνει αυτό που είχε σκεφτεί».

Δημητρακόπουλος: Σας άνοιξε την πόρτα να φύγετε;

Μάρτυρας: Ναι. Φευγοντας από εκεί άρχισα να περπατάω Όταν πια είχα φτάσει κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας πήρα τηλέφωνο τη φίλη μου.

Δημητρακόπουλος: Γιατί δεν κρατήσατε το μήνυμα που σας έστειλε και αποτελούσε ομολογία απόπειρας βιασμού?

Μάρτυρας: Εγώ αυτό δεν το είπα σε κανέναν και δεν ήθελα να το μάθει κανένας .Ήταν δυνατόν να κρατήσω αυτό το μήνυμα στο τηλέφωνο μου? Εγώ μίλησα για πρώτη φορά σε κάποιους ανθρώπους το 2013.

Γραπτή ομολογία

Δημητρακόπουλος: Έχετε γραπτή ομολογία απόπειρας βιασμού σε βάρος σας και θέλω να δώσετε μια πειστική εξήγηση γιατί δεν το βγάλατε έστω μια φωτοτυπία …να μας το τρίψετε στη μούρη.

Μάρτυρας: Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρεθώ σε ένα δικαστήριο.Εγώ πάλι εκείνη τη στιγμή κάθε άλλο παρά έτσι το εξέλαβα. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο σταμάτησα να τον βλέπω στις διαφημίσεις.

Δημητρακόπουλος: Στα τηλέφωνα που σας έκανε γιατί συμμετείχατε?

Μάρτυρας: Με ανάγκαζε γιατί μου έλεγε ότι θα έρθει να με βρει. Αναγκαζόμουν να το σηκώνω γιατί με είχε κατατρομοκρατήσει με όλα αυτά τα αηδιαστικά που μου έλεγε.

Δημητρακόπουλος: Αν σας είχε πάρει στο Μπακαλόγατος ,στον Λάκη τον Γλυκούλη και σας είχε δίπλα του πρωταγωνίστρια θα τον καταγγείλατε; ?

Στις 14 Ιουνίου

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν μου λέτε αν είχε προηγηθεί η απόπειρα βιασμού.

Αν είχα πάει στο θέατρο και δεν είχε παραβατική συμπεριφορά απέναντι μου γιατί να βγω να τον καταγγείλω. Εχω πάει σε δεκάδες ακροάσεις έχω βγει να καταγγείλω κανέναν;

Στη συνέχεια η εξέταση της μάρτυρος συνεχίστηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κική Πακιρτζίδου, η οποία θα ολοκληρώσει τη διατύπωση των ερωτήσεών της στην επόμενη δικάσιμο που ορίστηκε για τις 14 Ιουνίου 2022.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί