Σ. Βαρδάκης: «Επείγει η εξασφάλιση των κατάλληλων αιθουσών για τα 24ο & 31ο  Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αιθουσών διδασκαλίας, προκειμένου να στεγαστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί των 24ου & 31ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, το κτίριο των οποίων κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον  Υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών, την επιστολή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των δύο σχολείων. 

Όπως επισημαίνουν οι γονείς, η προσωρινή λύση των εργοταξιακών οικίσκων, δωρεά κατασκευαστικών εταιρειών, που στεγάζουν επί του παρόντος τους μαθητές λόγω ακαταλληλότητας του πετρόκτιστου κτιρίου του σχολείου και μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασής του, δεν μπορεί να καταστεί μόνιμη. Οι οικίσκοι αυτοί, δεν διαθέτουν επαρκείς διαστάσεις, κατάλληλο ύψος, και ασφαλείς εισόδους – εξόδους, τίθενται θέματα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας, ενώ η ηχομόνωση και η θερμομόνωσή τους είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες.

Με δεδομένο ότι το χρονοδιάγραμμα μελέτης αποκατάστασης, εξασφάλισης χρηματοδότησης, προκήρυξης του έργου, συμβασιοποίησης και εκτέλεσης, θα απαιτήσει πέντε έτη, στην καλύτερη περίπτωση, οι Σύλλογοι αιτούνται την αποστολή επτά (7) αιθουσών διδασκαλίας, με κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την στέγαση των μαθητών κατά τα έτη που θα μεσολαβήσουν μέχρι την αποκατάσταση του κεντρικού κτιρίου του σχολείου.

«Όσο μαθητές και εκπαιδευτικοί στεγάζονται στους συγκεκριμένους οικίσκους εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και δυσχεραίνεται η μαθησιακή διαδικασία. Η κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει τάχιστα, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες αίθουσες με τις  προδιαγραφές που οφείλει να έχει μια αίθουσα διδασκαλίας», τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

Για τους λόγους αυτούς, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση του αιτήματος των Συλλόγων και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί