Κατέρρευσε εταιρεία «πυραμίδα» με θύματα πάνω από 10.000 Έλληνες

Πάνω από 10.000 Έλληνες πιάστηκαν στην παγίδα και πίστεψαν την εταιρεία «πυραμίδα» Wind Media η οποία κατέρρευσε αφήνοντάς τους «ξεκρέμαστους», με κάποιους να χάνουν μάλιστα σημαντικά ποσά.

Η εταιρεία που πουλούσε likes υποσχόταν εύκολο κέρδος. Η συμφωνία ήταν απλή παρακολουθείς βίντεο στο YouTube, κάνεις like, εγγράφεσαι στο ηλεκτρονικό κανάλι και μετά τα κέρδη θα έμπαιναν στον τραπεζικό λογαριασμό. Αρκεί να έφερνες και άλλους χρήστες.

Likes με το… αζημίωτο

Η υπηρεσία που προσέφερε η εταιρεία ήταν να αυξάνει τον αριθμό των likes και των ακολούθων στα social media για εταιρείες και πρόσωπα.
Όσοι ήθελαν να βγάλουν χρήματα αγόραζαν κάποιο από τα πακέτα της Wind Media τα οποία διαβεβαίωνε ότι προσέφεραν μεγάλες αποδόσεις από την απλή εργασία που τους ανέθετε.

Ανενεργή η ιστοσελίδα της

Στην ιστοσελίδα της, που πλέον είναι ανενεργή, η Wind Media ανέφερε ότι ιδρύθηκε το 2020 με έδρα τη Σιγκαπούρη. Ακόμη ανέφερε ότι σχετίζεται ότι ομώνυμη εταιρεία της Σιγκαπούρης, που με τη σειρά της συνεργάζεται με όμιλο ΜΜΕ στην ασιατική χώρα, αν και η ακριβής τους σχέση είναι ασαφής.

Με 15 like την ημέρα έπαιρνες μισθό 765 ευρώ

Η ελληνική Wind Media εκτιμάται ότι είχε πάνω από 10.000 μέλη που αγόρασαν τα πακέτα τηςΈνα από αυτά, που αγόραζε κάποιος με 600 ευρώ, έπρεπε να κάνει 15 like την ημέρα με εξασφαλισμένο μηνιαίο εισόδημα 765 ευρώ. Άλλα πακέτα υπόσχονταν ως και 4.000 τον μήνα. Τα μέλη έπρεπε να στείλουν στην εταιρεία screenshot που αποδείκνυαν ότι όντως εκτέλεσαν τα βήματα για το like.

Όσοι έφερναν νέα μέλη στην εταιρεία είχαν υπέρ τους μια προμήθεια της τάξης του 15%, ένα κλασικό «τυράκι» για το στήσιμο μιας πυραμίδας.

Πληρωμές σε κρυπτονομίσματα

Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι οι πληρωμές για την εγγραφή γίνονταν σε κρυπτονομίσματα. Το μέλος υποχρεωνόταν να καταθέσει ευρώ σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και να πληρώσει την εταιρεία σε αυτό, ενώ σε κρυπτονόμισμα θα εισέπραττε και τα κέρδη.

Πώς προετοίμασαν την αρπαγή

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα σε αυτές τις συναλλαγές, τα οποία οι υπεύθυνοι παρουσίασαν στη γενικότερη αστάθεια της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Στην πραγματικότητα προετοιμαζόταν η αρπαγή των χρημάτων των «επενδυτών».

Πριν καταρρεύσει η πυραμίδα και κλείσει ο ιστότοπος, οι υπεύθυνοι της Wind Media κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα, αλλά ακόμη απροσδιόριστα ποσά από τα εξαπατημένα μέλη τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί