Με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας δικαστικοί υπάλληλοι από τη Λιθουανία

    Στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας  στο  Καστελλι,  υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, αντιπροσωπεία τεσσάρων ατόμων από την πόλη  Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος ανταλλαγής δικαστικών υπάλληλων, European Judicial Training Network (EJTN).  To Ειρηνοδικείο Καστελλίου σε συνεργασία με το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, ήταν τα μοναδικά στην Ελλάδα που συμμετείχαν στο εν λόγω Πρόγραμμα ομαδικής ανταλλαγής, όπως και το αντίστοιχο της πόλης Κάουνας, σε επίπεδο Λιθουανίας. 

    Η αντιπροσωπεία βρέθηκε στο Ειρηνοδικείο Καστελλίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη – με τη συνδρομή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας- εργασίες  επισκευής, λόγω των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος των δύο χωρών. 

    Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο, ο οποίος απάντησε – παρουσία των Αντιδημάρχων Μ. Ζαμπουλάκη, Μ. Σαμωνάκη, Γ. Δρακάκη και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κατελλίου Μαρίας Σκουλούδη – στις ερωτήσεις που τέθηκαν σε σχέση με τον Δήμο και τη λειτουργία του, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι πολίτες σε συνδυασμό με τα ζητήματα που τους απασχολούν μετά τον σεισμό. 

    Η αντιπροσωπεία των 4 ατόμων από τη Λιθουανία, που αποτελείτο από τρεις βοηθούς δικαστών και μια σύμβουλο – επίκουρο δικαστή, συνοδευόταν από την Ειρηνοδίκη Καστελλίου Αρετή Βογιατζή, τον προϊστάμενο της Γραμματείας του Ειρηνοδικείου Καστελλίου Μανώλη Λουλάκη, την υπεύθυνη του προγράμματος  ανταλλαγής Κατερίνα Γιαλιτάκη και την υπεύθυνη από το Ηράκλειο που συμμετείχε στην ομαδική ανταλλαγή, Ελένη Δακανάλη, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο, τόσο για την αποδοχή της πρόσκλησης, όσο και για τη συμβολή του στις εργασίες επισκευής του Ειρηνοδικείου Καστελλίου. 

    Ο Δήμαρχος δώρισε στην αντιπροσωπεία τοπικά προϊόντα της περιοχής, ενώ τα μέλη της αντιπροσωπείας ανταπέδωσαν, με ένα βιβλίο με τα αξιοθέατα της χώρας τους.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τέλη Ιουνίου θα γίνει αντίστοιχη επίσκεψη στη Λιθουανία, ώστε η αντιπροσωπεία από το Καστέλλι και το Ηράκλειο να διαπιστώσει από κοντά πως λειτουργεί εκεί το δικαστικό σύστημα, το οποίο να σημειωθεί έχει δομικές διαφορές από αυτό της χώρας μας (μηχανογράφηση, ψηφιακή υπογραφή, ταχύτητα έκδοσης δικαστικών αποφάσεων).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί