Θύμα bullying από παιδί ο 18χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο του Τέξας

Η φτώχεια έγινε η αιτία του στιγματισμού του στο σχολείο, με αποτέλεσμα να πέφτει συχνά θύμα bullying για τα ρούχα που φορούσε, αλλά και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του

Στην εξαιρετικά δύσκολη παιδική και εφηβική ηλικία του δράστη του νέου μακελειού σε σχολείο των ΗΠΑ εστιάζουν δημοσιεύματα τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς, μεταφέροντας τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν τον ίδιο, είχαν επαφές μέσω των social media, ή είχαν γνώση των συνθηκών υπό τις οποίες ζούσε ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος.

Δείτε: ΗΠΑ: Παγκόσμιο σοκ – 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά του δημοτικού και δυο δασκάλους

Παγκόσμιο σοκ για τους 19 μαθητές και τις δασκάλες τους που σκοτώθηκαν από 18χρονο στις ΗΠΑ (φωτο)

Ένας πρώην συμμαθητής του ανέφερε ότι από νωρίς, η φτώχεια έγινε η αιτία του στιγματισμού του στο σχολείο, με αποτέλεσμα να πέφτει συχνά θύμα bullying για τα ρούχα που φορούσε, αλλά και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. Σταδιακά, ο Ράμος άρχισε να λείπει από τα μαθήματα και τελικά σχεδόν εγκατέλειψε το σχολείο. Έπιασε δουλειά σε ένα τοπικό υποκατάστημα αλυσίδας φαστ φουντ και η επαφή μεταξύ τους διατηρήθηκε μόνο μέσω chat κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών, σε αραιά διαστήματα. 

Τέσσερις ημέρες πριν την επίθεση της Τρίτης, ο Ράμος έστειλε στον φίλο του μία φωτογραφία ενός επιθετικού τυφέκιου AR και ενός σακιδίου γεμάτου με πυρομαχικά (σφαίρες διαμετρήματος 5,56 χιλιοστών). «Πρέπει να είχε περίπου επτά γεμιστήρες», όπως εκτίμησε ο νεαρός που κατέθεσε την μαρτυρία. «Του είπα, φίλε, γιατί τα έχεις αυτά;». Η απάντηση που πήρε ήταν «Μην ανησυχείς». Ενημέρωσε επίσης τον φίλο του ότι έχει αλλάξει εμφάνιση. «Δεν θα με αναγνώριζες», του έγραψε ο Ράμος πριν λίγες ημέρες.

Στο Τέξας, ο νόμος επιτρέπει σε άτομα ηλικίας 18-21 ετών να αγοράσουν όπλα αν υπάρχει για αυτά εντολή προστασίας λόγω οικογενειακής βίας και άλλων συναφών προβλημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον δεν απαιτείται καν άδεια οπλοφορίας για την κατοχή πιστολιού ή περιστρόφου, ενώ στην Πολιτεία πωλούνται και επιθετικά τυφέκια χωρίς ιδιαίτερη αδειοδότηση.

Οι πληροφορίες θέλουν να αγόρασε δύο AR-15 στα 18α γενέθλιά του, πριν από μερικές ημέρες και να ανέβασε πλειάδα φωτογραφιών στα social media. Η διαφαινόμενη προσπάθειά του φαίνεται ότι ήταν να γίνει «ορατός» πριν πραγματοποιήσει την επίθεση.

Χαρακτηριστική είναι η κίνησή του να αναρτήσει φωτογραφία με όπλα, «ταγκάροντας» γνωστή του που ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, στις 12 Μαΐου, ζητώντας της να κάνει αναδημοσίευση, κάτι που η ίδια φαίνεται να αρνήθηκε. 

Την ημέρα της επίθεσης, τα ξημερώματα της έγραψε ότι «πρόκειται να το κάνω» και στην ερώτηση της γυναίκας τι πρόκειται να κάνει, απάντησε «θα σου πω πριν τις 11» και είπε ότι θα της στείλει μήνυμα σε μια ώρα, στο οποίο της ζήτησε να απαντήσει. «έχω ένα μικρό μυστικό που θέλω να σου πω», όπως ανέφερε, προσθέτοντας «να είσαι ευγνώμων που σε τάγκαρα». Η συζήτηση φαίνεται ότι τελείωσε με την απάντησή της: «Όχι, είναι απλώς τρομακτικό» και «σε ξέρω ελάχιστα και με ταγκάρεις σε μια φωτογραφία με κάτι όπλα;»…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί