Η 8η πιο ακριβή χώρα με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης η Ελλάδα

Στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το globalpetrolprices στις 23 Μαΐου, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης στην Ευρώπη και πλέον είναι η 8η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, στα στοιχεία που παρουσιάζονται στο γράφημα η μέση τιμή του λίτρου βενζίνης στην Ελλάδα είναι στα 2,258 ευρώ, ενώ στο Μονακό, όπου το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλότερο, όπως και οι μισθοί, είναι ακριβότερη κάτι λιγότερο από 0,01 του ευρώ.

Η υψηλότερη μέση τιμή του λίτρου εντοπίζεται στο Χονγκ Κονγκ, όπου κοστίζει 2,739 ευρώ, με τη Ζιμπάμπουε να ακολουθεί με 2,699 ευρώ. Οι δύο χώρες που βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα είναι οι Κάτω Χώρες και η Ισλανδία.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές:

Οι μοναδικές ευρωπαϊκές χώρες που περνούν την Ελλάδα είναι η Δανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία με 2,333 ευρώ, 2,370 και 2,398 ευρώ αντίστοιχα. Και σε αυτές, οι μισθοί των πολιτών τους ειναι τουλάχιστον τριπλάσιοι από ότι στην Ελλάδα.

Στις χαμηλότερς θέσεις με τις πιο φθηνές τιμές κατά μέσο όρο είναι η Λευκορωσία και η Ρωσία με 0,648 ευρώ και 0.825 ευρώ το λίτρο, αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί