Βράβευση οικοτέχνη -βιοκαλλιεργητή του Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης “Οικοκτήματα”

Το ΔΣ του Παγκρήτιου Δικτύου Οικοτεχνών «ΟΙΚΟΚΤΗΜΑΤΑ» ανακοινώνει την βράβευση σε διεθνή διαγωνισμό των προϊόντων του μέλους του Γιώργου Τομαδάκη (οικοτέχνη –  βιοκαλλιεργητή) από  το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν  σε δύο προϊόντα της σειράς γαστρονομικών ελαιολάδων  «Just a Drop” που παράγονται με πρότυπη μέθοδο φυσικής εκχύλισης αρωματικών λαδιών σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Έλαβαν ένα ΑΡΓΥΡΟ (ελαιόλαδο με τριαντάφυλλο) και ένα ΧΑΛΚΙΝΟ (ελαιόλαδο με βασιλικό) μετάλλιο για το 2022 στον σημαντικό διεθνή διαγωνισμό της AVPA (Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles) στο Παρίσι.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε διάστημα δώδεκα μηνών, έχουν βραβευθεί τα προϊόντα τριών μελών του Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης «ΟΙΚΟΚΤΗΜΑΤΑ». Είχε προηγηθεί η Ελένη Ντουντουνάκη από τα Χανιά (Mediterranean Taste Awards, London 2021) και ο Μάνος Καλύβας από την Ιεράπετρα (Greek Taste Beyond Borders, Αθήνα 2021).

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τις δυνατότητες του θεσμού της Οικοτεχνίας και ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο του Δικτύου για την παραγωγή Τοπικών Υγιεινών και Ασφαλών Κρητικών προϊόντων και την αναγκαιότητα υποστήριξης του από την επίσημη πολιτεία. Το Δίκτυο από την ίδρυσή του λαμβάνει στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί