Ξεκινούν σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Πότε ολοκληρώνονται

Σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου ξεκινούν στα σχολεία της χώρας οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ ξεκινούν τη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 και ολοκληρώνονται την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022.

Για τους μαθητές της Γ’ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, οι απολυτήριες εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 και ολοκληρώνονται τέλος του μήνα, δηλαδή την Τρίτη στις 31 Μαΐου 2022.

Φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκινούν νωρίτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ξεκινούν στις 3 Ιουνίου ενώ των ΕΠΑΛ μία μέρα νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου.

Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Όσον αφορά τους μαθητές των Γυμνασίων, η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται τέλος Μαΐου, με την τελευταία ημέρα μαθημάτων να είναι η 30η Μαΐου. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα πραγματοποιηθούν από 1η Ιουνίου έως και 15 Ιουνίου.

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι προβλέπεται ειδική εξεταστική περίοδος στις αρχές του Σεπτεμβρίου, για τους/τις μαθητές/τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου λόγου, για τους/τις μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο. και για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης που κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο.

Για τους μαθητές Γυμνασίου

Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) ή όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13).

Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου σχολικού έτους, δηλαδή στη δεύτερη εξεταστική περίοδο, σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής του είναι μικρότερος από δέκα (10), εφόσον ο αριθμός των μαθημάτων αυτών δεν υπερβαίνει τα τέσσερα (4).

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί