Παρουσία πλήθους κόσμου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γεωργίου Μπιτζαράκη 

    Aνήμερα της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, παρουσία πλήθους κόσμου και των απογόνων του, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Γεωργίου Δημητρίου Μπιτζαράκη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στα βουνά της Αλβανίας τον Μάρτιο του 1941. 

    Το «παρών» στη σεμνή και συγκινητική τελετή, στην πλατεία του Μπιτζαριανού όπου -εφεξής- θα βρίσκεται η προτομή του Ήρωα Μπιτζαράκη, έδωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης. Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ενώ  τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. 

    «Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας τίμησε έναν άνθρωπο, η αυτοθυσία του οποίου αποτελεί παράδειγμα για όλους και δη για τους νέους μας. Tόσο εμείς όσο και οι απόγονοι του, νιώθουμε υπερήφανοι για τον Ήρωα Μπιτζαράκη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στα βουνά της Αλβανίας για την πατρίδα», δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης. 

    Αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής, ακολούθησε εκδήλωση στο Καστέλλι, με ομιλίες, βιντεοπροβολές και μουσικά ακούσματα καθώς και κέρασμα, προσφερόμενο από τις οικογένειες των απογόνων του Ήρωα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί