Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου για τον μεγάλο εθνικό ευεργέτη Αντώνιο Φ. Παπαδάκη

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης χαιρετίζει και συγχαίρει τον  Σύλλογο Λασιθιωτών Αττικής “ο Δικταίος”  για την πρωτοβουλία της απόδοσης τιμών, τέλεσης επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων στο ταφικό μνημείο του Λασιθιώτη Αντωνίου Φ. Παπαδάκη, Μεγάλου Εθνικού Ευεργέτη και πολιτικού αρχηγού της Κρητικής Επανάστασης 1866-1869, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στο Α’ νεκροταφείο του Δήμου Αθηναίων.

«Καλούμε για ακόμα μια φορά τον Δήμο Αθηναίων δια του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δια του Πρυτάνεως και της Συγκλήτου αυτού, να εφαρμόσουν άμεσα και χωρίς καμία απολύτως έκπτωση, το απόρρητο πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και να αποκαταστήσουν με τον δέοντα σεβασμό, το ταφικό μνημείο του Αντωνίου Φ. Παπαδάκη, ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής για την αναγνώριση της προσφοράς, στον μέγιστο έως και σήμερα ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολιτικού αρχηγού των αγώνων για την ελευθερία της Κρήτης» αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Σύμφωνα με το απόρρητο πόρισμα, ο Δήμος Αθηναίων έχει προβεί σε παράνομη διοικητική πράξη, καθώς επέτρεψε την ταφή άλλων ατόμων στο μνημείο, παρανόμησε ξανά διότι παρέλειψε να ενημερώσει το Υπουργείο Πολιτισμού για τις βεβηλώσεις και ουδέποτε άσκησε την εποπτική του αρμοδιότητα.

Επίσης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Πρύτανης παράλληλα με τον Δήμο Αθηναίων, δεν αποκατέστησαν το μνημείο και δεν αφαίρεσαν την επίσης παράνομα τοποθετημένη στην δικτατορία -έμπροσθεν του μνημείου του Παπαδάκη- προτομή του Παναγιώτη Δεμέστιχα, καταδικασμένου από τα Ελληνική Δικαιοσύνη δοσίλογου, συνεργάτη των ναζιστών και υπουργού εσωτερικών της κατοχικής κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί