Φυλάκιση 5 μηνών για την 27χρονη που εγκατέλειψε το νεογνό της σε είσοδο πολυκατοικίας

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε μια 27χρονη, σήμερα, μητέρα που κατηγορείται ότι άφησε το νεογέννητο βρέφος της σε είσοδο πολυκατοικίας αμέσως μετά τον τοκετό.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 2019 στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, ενώ η νεαρή κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της έκθεσης.

Το νεογνό, θηλυκού γένους, βρήκε ένοικος της πολυκατοικίας τυλιγμένο σε μια πετσέτα πολύ κοντά στο σπίτι που έμενε η κατηγορούμενη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο. Σήμερα το μικρό κορίτσι μένει με τη μητέρα του.

Η ίδια ισχυρίστηκε σήμερα στο δικαστήριο πως την έπιασε πανικός, καθώς κρατούσε την εγκυμοσύνη κρυφή από τους γονείς της.

«Έσπασαν τα νερά στο σπίτι και γέννησα εκεί, δεν ήξερα τι να κάνω», είπε στην απολογία της ενώ απέδωσε τη συμπεριφορά της σε διαταραχή μετά τον τοκετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Voria.gr η τότε διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, «το βρέφος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε καλή κατάσταση, εξετάστηκε από τους γιατρούς της νεογνολογικής κλινικής και στη συνέχεια μπήκε σε θερμοκοιτίδα προληπτικά». Το νεογνό όταν βρέθηκε είχε επάνω του τον ομφάλιο λώρο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τοποθετούν το απαραίτητο clip.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί