Πολίτες- Ιδού πώς κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους: Αντί αυξήσεων επιβάλλουν ανεξήγητες μειώσεις!

Κάθε μήνα εδώ και σχεδόν 3 χρόνια, από τότε δηλαδή που ανέλαβε την ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα γνωστά και μη εξαιρετέα μέσα (της γνωστής λίστας Πέτσα) αναγράφουν τις αυξήσεις ή τα αναδρομικά που ΘΑ πάρουν οι συνταξιούχοι. Δεν έχει περάσει μήνας, δεν έχει περάσει μήνας καταβολής σύνταξης, που να μην γράφουν καθημερινά το πόσα ΘΑ πάρουν οι συνταξιούχοι.

Η πραγματικότητα είναι βεβαίως εντελώς διαφορετική, καθώς όχι μόνο αυξήσεις δεν δίδονται, αλλά αντιθέτως, με διάφορους τρόπους πολλοί συνταξιούχοι χάνουν από το εισόδημά τους. Εννοούμε και με μείωση της σύνταξης.

Μόνο τις τελευταίες μέρες το Candiadoc έλαβε καταγγελίες συνταξιούχων από το Ηράκλειο, για μείωση συντάξεων, με διάφορα κόλπα και προφάσεις.

Περίπτωση πρώτη:

Έχουν χαρακτηρίσει από λάθος των υπηρεσιών αυτοαπασχολούμενο συνταξιούχο του δημοσίου, χωρίς φυσικά να είναι. Και του κάνουν κάθε μήνα περικοπές 180 ευρώ το μήνα από τον Μάρτιο. Και ενώ εστάλησαν όλα τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι δεν είναι ο άνθρωπος αυτοαπασχολούμενος, οι υπηρεσίες συνεχίζουν να κάνουν περικοπές!

Δεκάδες τηλέφωνα έγιναν στο (διακοσμητικό, όπως το λένε οι ίδιοι οι ταλαίπωροι πολίτες) 1555 και άλλα τόσα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το οποίο σου απαντά ότι “κύριε δεν ήρθε ακόμη η σειρά σου”! Και το λάθος είναι δικό τους, φανταστείτε!

Αναρωτιούνται ή προβληματίζονται πώς τα βγάζεις πέρα;

Περίπτωση δεύτερη:

Συνταξιούχοι από την πρώην υπηρεσία του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ βλέπουν το τελευταίο διάστημα ανεξήγητες άνευ προηγούμενου περικοπές στις συντάξεις τους, που κυμαίνονται από 85 έως και 500 ευρώ!

Επίσης οφείλονται αναδρομικά στους συνταξιούχους πάνω από 4,5 έτη για διάφορες μεταβολές πχ επιδόματα παιδιών και σπουδών παιδιών που από λάθος της υπηρεσίας σταμάτησαν να χορηγούνται και πάρα τις ενέργειες των συνταξιούχων, εγγράφως (ακόμη και στη βουλή τέθηκε το θέμα) ισχυρίζονται ότι δεν έχει γίνει ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΗΜΑΤΟΣ όπως λένε και δεν μπορούν να αποδοθούν στους δικαιούχους.

Καταλάβατε πώς λειτουργεί αυτό το κράτος;

Δείτε και τις σχετικές διαμαρτυρίες του πανελληνίου συλλόγου των συνταξιούχων του ΟΓΑ για τη δεύτερη περίπτωση:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί