Ν. Ανδρουλάκης στο κλείσιμο του συνεδρίου: «Η νίκη είναι κοντά όποτε κι αν επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης να κάνει εκλογές»

Με τη φράση «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ» ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η πορεία του κόμματος θα είναι νικηφόρα.

«Η νίκη είναι κοντά όποτε κι αν επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης να κάνει εκλογές», δήλωσε και προσκάλεσε τους συνέδρους και τα στελέχη σε ένα καθημερινό αγώνα στις γειτονιές, τους εργασιακούς χώρους, τα χωριά και τις πόλεις, «να πείσουμε ότι αξίζει η δημοκρατική παράταξη να έχει ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Η ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κινήθηκε στο ίδιο κλίμα αισιοδοξία και ενότητας που κύλησε συνολικά το συνεδριακό τριήμερο, μια ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε τόσο σε επίπεδο κορυφής όσο και σε επίπεδο βάσης.

Η αίσθηση της σταδιακής επιστροφής της παράταξης σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό ήταν διάχυτη. Στις ομιλίες και στα πηγαδάκια, κυριαρχούσε η αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ ανοίγει μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα στην ιστορία του, αλλάζοντας γενιά, πολιτική νοοτροπία και έχοντας κάνει αυτοκριτική για πολιτικές του παρελθόντος που πλήγωσαν τους πολίτες.

Τον τόνο έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζοντας ότι «η προσπάθεια που ξεκινήσαμε δεν έχει ταβάνι», ενώ προέτρεψε τους συνέδρους τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο «να μην είναι ηχώ δωματίου», αλλά να γίνει προσπάθεια ώστε να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ να γίνει και πάλι «ένα λαϊκό κίνημα». Όπως σημείωσε, να γίνει η φωνή της αξιοπρέπειας της αξιοκρατίας της διαφάνειας, να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε και ότι δεν θα πληγώσουμε ποτέ ξανά κανέναν Έλληνα, ότι θα είμαστε αμείλικτοι σε τέτοια φαινόμενα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι το κόμμα του είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ και απορρίπτει ως ψευδεπίγραφα και ανειλικρινή τα προσκλητήριά τους για μέτωπα και συνεργασίες, λέγοντας ότι αποτελούν την όψη του ίδιου νομίσματος. «Εμείς έχουμε μέτωπο απέναντι τη συντήρησή και τα κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα που κρατούν τη χώρα πίσω. Απέναντι στα κάλπικα διλήμματα πάρτε την τύχη της παράταξης στα χέρια σας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου. Συνεχίζεται ως τις 9 το βράδυ η ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που θα εκλέξει 301 μέλη από 464 άτομα που έβαλαν υποψηφιότητα.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ν. Ανδρουλάκης στο κλείσιμο του συνεδρίου: «Η νίκη είναι κοντά όποτε κι αν επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης να κάνει εκλογές»”

  1. Citizen Mitsos

    Ο Ανδρουλάκης εννοεί την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί