Εκδήλωση για τις εξαρτήσεις από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ

    Mία σημαντική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης στο Αρκαλοχώρι, από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ.

    Οι κοινωνικοί επιστήμονες και οι ειδικοί Ψυχικής Υγείας του ΚΕΘΕΑ και της Κινητής Μονάδας ανέλυσαν ενδελεχώς και με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ένα ζήτημα που μας αφορά όλους, τις εξαρτήσεις. Συζητήθηκαν θέματα όπως: ο ρόλος και η δράση του ΚΕΘΕΑ, τα είδη των εξαρτήσεων που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, οι επιβαρυντικοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην εξάρτηση, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης της, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο αισιόδοξο μήνυμα, ότι υπάρχει λύση αρκεί να την αναζητήσουμε. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με το κοινό, το οποίο μοιράστηκε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του και δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που τέθηκαν.

    Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα επιστημονικά στελέχη του ΚΕΘΕΑ και τους παρευρισκομένους και σε μία σύντομη αναφορά εξήρε τη σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων για την Κοινότητα, ενώ ανέφερε ότι οι εξαρτήσεις είναι ένα μείζον θέμα που μας αφορά όλους, τονίζοντας τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της σωστής ενημέρωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί