TAST Strategy: Συνάντηση για τη βελτίωση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη και τη διασύνδεσή της με την κοινωνία

Στις 11, 12 και 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού Προγράμματος TASTstrategy (TeAching STrategies https://taststrategy.eu/). Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Université Catholique de l’Ouest (Γαλλία), το Universitatea din Bucuresti (Ρουμανία) και το University of Granada (Ισπανία) συνεργάζονται για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των φοιτητών μέσω διδακτικών στρατηγικών του ακαδημαϊκού προσωπικού υπό το πρίσμα μιας διεπιστημονικής προσέγγισης. Το έργο προσφέρει καινοτόμες παιδαγωγικές πρακτικές συνδυάζοντας παράλληλα την έρευνα, τη δράση και την καινοτομία στο περιβάλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στo πλαίσιo των εργασιών αποφασίστηκε η διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης την ερχόμενη άνοιξη, στο οποίο, όπως επεσήμανε ο επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος Αναπλ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κώστας Καρράς, «θα δοθεί η δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις σε θέματα που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα σε σχέση με τις στρατηγικές διδασκαλίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αποτελεσματικότητά τους, καθώς και διάφορα παιδαγωγικά ζητήματα που ανέκυψαν κατά την covid και την μετά covid περίοδο.»

Τις εργασίες χαιρέτισαν από την πλευρά της περιφέρειας ο περιφεριειακός σύμβουλος Κρήτης κος Κονταξάκης Γεώργιος, ο οποίος συμμετείχε στο πρόγραμμα και ως υποψήφιος διδάκτορας του Παν/μίου Κρήτης και από την πλευρά του Δήμου Ρεθύμνης ο Αντιδημάρχος Παιδείας κ. Γιώργος Γεωργαλής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί