Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πέταξαν αυγά στον γραμματέα του Δικτύου Φοιτητών, λίγες ώρες μετά την τραμπούκικη επίθεση μέλους της ΟΝΝΕΔ σε μέλος των ΕΑΚ

Επίθεση με αυγά, την ώρα που πήγαινε να παρακολουθήσει μάθημα, δέχτηκε ο γραμματέας του Δικτύου Φοιτητών Δήμος Μπινετζής, σε χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Φοιτητών, η επίθεση έρχεται λίγες μόνο ώρες από την διεξαγωγή των εκλογών, όταν εξωπανεπιστημιακό μέλος της ΟΝΝΕΔ τραμπούκισε σε μέλος των ΕΑΚ, ενώ γίνεται αναφορά και για “συστηματική προσπάθεια νόθευσης τους αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών με μέλος της Εφορευτικής επιτροπής από την ΔΑΠ -ΝΔΦΚ, αλλοιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα”.

“Δεν θα ανεχτούμε άλλος βίαιες και αυταρχικές πρακτικές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης”, καταλήγει αναφέροντας το Δίκτυο Φοιτητών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Αδιανόητη και άνανδρη επίθεση έλαβε χώρα πριν από λίγο σε χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Στόχος της επίθεσης, ο γραμματέας του Δικτύου Φοιτητών Δήμος Μπινετζής, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με αυγά την ώρα που πήγαινε να παρακολουθήσει μάθημα. Όπως φαίνεται, οι εκλογές, ως δημοκρατικός θεσμός δεν ικανοποιούν κάποιους, οι οποίοι επιστρατεύουν ανεπίτρεπτες πρακτικές, γιατί δε μπορούν να διαχειριστούν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.Τέτοιες καταδικαστέες συμπεριφορές καλούνται να τις καταδικάσουν χωρίς αστερίσκους όλες οι παρατάξεις.Η επίθεση μας βάζει σε ιδιαίτερες υποψίες γιατί έρχεται λίγες μόνο ώρες από την διεξαγωγή των εκλογών, όταν εξωπανεπιστημιακό μέλος της ΟΝΝΕΔ τραμπούκισε σε μέλος των ΕΑΚ. Θα πρέπει να κατανοήσουν κάποιοι ότι την δυναμική του Δικτύου Φοιτητών που έλαβε το ιστορικό νούμερο στο τμήμα για τον χώρο μας του 33.5% και καταταγεί δεύτερη δύναμη δεν θα την ανακόψουν ούτε με εκφοβισμούς, ούτε με τραμπουκισμούς , ούτε με άνανδρες επιθέσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε οι θεματοφύλακες της τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών. Πάντως το γεγονός το σημερινό περιστατικό έρχεται σε μια ακολουθία γεγονότων που συνέβησαν από την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών όταν έγινε το περιστατικό βίας που προαναφέρθηκε καθώς και η συστηματική προσπάθεια νόθευσης τους αποτελέσματος με μέλος της Εφορευτικής επιτροπής από την ΔΑΠ -ΝΔΦΚ, αλλοιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Δεν θα ανεχτούμε άλλος βίαιες και αυταρχικές πρακτικές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να μαχόμαστε για ένα δημοκρατικό και ελεύθερο πανεπιστήμιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί