Θρίλερ με Τούρκους αξιωματικούς φυγάδες στην Ελαφόνησο – Κινητοποίηση από την ΕΥΠ

Συναγερμός σήμανε στην ΕΥΠ έπειτα από την αποκάλυψη πως ένα ιδιωτικό γιοτ που μετέφερε 19 Τούρκους μετανάστες, ουσιαστικά φυγάδες από την γειτονική χώρα, ανάμεσά τους ανώτεροι αξιωματικοί και επιχειρηματίες, «έδεσε» στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο της Πελοποννήσου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο καπετάνιος του γιοτ ζήτησε χθες το βράδυ βοήθεια από τους υπεύθυνους του κάμπινγκ που βρίσκεται στην διάσημη παραλία του Σίμου, λέγοντας πως το σκάφος έχει υποστεί κάποια βλάβη και αναγκάστηκαν να δέσουν στον κόλπο της πανέμορφης παραλίας της Ελαφονήσου.

Αμέσως οι υπεύθυνοι του κάμπινγκ ενημέρωσαν το Λιμενικό με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο στελέχη του Σώματος και να διαπιστώσουν έκπληκτοι πως στο γιοτ επέβαιναν συνολικά 19 άτομα, όλοι τους Τούρκοι πολίτες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. Μάλιστα η έκπληξη των στελεχών του Λιμενικού ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου ταυτοτήτων διαπίστωσαν πως στο σκάφος επέβαιναν ανώτεροι Τούρκοι αξιωματικοί διαφόρων υπηρεσιών και επιχειρηματίες.

Στις ερωτήσεις των στελεχών του Λιμενικού οι «φυγάδες» απάντησαν πως τελικός τους προορισμός ήταν η Ιταλία και το σκάφος τους υπέστη χθες το βράδυ κάποια βλάβη και για τον λόγο αυτό άραξαν στον κόλπο του Σίμου. Μάλιστα δήλωσαν πως ήθελαν να φύγουν από την Τουρκία, καθώς πιστεύουν πως κινδυνεύουν από το καθεστώς του Ερντογάν και για τον λόγο αυτό διέφυγαν από την γειτονική χώρα μαζί με τις οικογένειές τους.

Άμεσα ενημερώθηκε αρμοδίως και η ΕΥΠ καθώς το θέμα κρίνεται σοβαρό, με αποτέλεσμα κλιμάκιο της Μυστικής Υπηρεσίας να μεταβεί άμεσα στην Ελαφόνησο, όπου και ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών.

Ήδη οι επιβαίνοντες στο γιοτ έχουν μεταφερθεί στο Γύθειο, καθώς όπως προαναφέραμε ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι πολίτες με τις οικογένειές τους  προτίθενται να καταθέσουν πολιτικό άσυλο στις Ελληνικές Αρχές.

Tου Θεοδόση Π. Πάνου, Real.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί