Η κυβέρνηση δεν ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

«Βαθυστόχαστος πολιτικός διεθνούς ακτινοβολίας ο Κ. Μητσοτάκης» για τον Οικονόμου

Το Μαξίμου πασχίζει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά για όσο περισσότερο καιρό μπορεί το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η σημερινή ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου απέδειξε την απόγνωση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να μην αλλάξει ξανά η ατζέντα και επιστρέψουμε σε… ακρίβειες, ενέργεια, πόλεμο και πανδημία.

Σε μια ομιλία μνημείο προσωπολατρίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στις ΗΠΑ ως «πολιτικός παγκόσμιου βεληνεκούς» και «βαθυστόχαστος πολιτικός διεθνούς ακτινοβολίας», ενώ επέμεινε στην γραμμή του Μαξίμου να μην… επιτρέπει καμία αμφισβήτηση ή κριτική στην «τεράστια επιτυχία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ».

Ο Γιάννης Οικονόμου, όμως, χρησιμοποίησε και μερικές φθηνές δικαιολογίες για να εξηγήσει τα ανεξήγητα σχετικά με τη σιωπή του πρωθυπουργού σχετικά με την Τουρκία και το ζήτημα με το ενδεχόμενο πώλησης F-16 στη γειτονική χώρα, παρά το γεγονός ότι πριν από το ταξίδι η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμαναν ότι το θέμα τα τεθεί.

«Στη δική μας αντίληψη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δεν έπρεπε και δεν θα μπορούσε να έχει τα χαρακτηριστικά του μαθητή που τρέχει να παραπονεθεί στον δάσκαλο επειδή τον αδικεί ο διπλανός του» γιατί μια τέτοια θέση θα είχε στην κορυφή την παραδοχή του αδύναμου εταίρου» ήταν λοιπόν τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Παράλληλα, επιχειρώντας να απαντήσει στις αντιδράσεις για το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης επέστρεψε από τις ΗΠΑ με άδεια χέρια, αλλά και με ένα ακόμη «αλμυρό» πακέτο εξοπλιστικών, ο Γ. Οικονόμου δήλωσε «ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επενδύει στις Ένοπλες Δυνάμεις της, προανήγγειλε ότι η χώρα μας θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών F-35 πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας και ανακοίνωσε ότι ήδη η Lockheed Martin εξέφρασε επίσημα το ενδιαφέρον της για επένδυση στην ΕΑΒ. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα έχουμε αεροσκάφη F-35 από το 2028 και μετά. Είναι εξάλλου και η χρονική περίοδος που η χώρα μας θα έχει το δημοσιονομικό χώρο για να μπορούμε να τα αποκτήσουμε, καθώς δεν κάνει δαπάνες έξω από τις δημοσιονομικές της δυνατότητες».

Ξεχωριστό ενδιαφέρον, μάλιστα, έχει το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμμέσως πλην σαφώς, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει σκοπό να ενημερώσει πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα για τις επαφές στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματά τους. Αφού μίλησε απαξιωτικά για «μίζερη, αμήχανη και μικρόψυχη» αντίδραση της αντιπολίτευσης, ο Γ. Οικονόμου σημείωσε ότι «Είναι τόσο μεγάλο το γεγονός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ που μιλάει από μόνο του. Από εκεί και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντοτε είναι ανοικτός στο οποιοδήποτε αίτημα για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και των πολιτικών κομμάτων».

Τέλος, η αλαζονεία της κυβέρνησης καταγράφεται και στο σχόλιο του εκπροσώπου της σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές, με τον Γιάννη Οικονόμου να σπεύδει να απορρίψει τα αποτελέσματα των φοιτητικών παρατάξεων που δείχνουν βαριά ήττα της ΔΑΠ και να δηλώσει «με βάση τα στοιχεία που έχουμε εμείς η κατάσταση δεν είναι έτσι και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραμένει πρώτη δύναμη».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί