ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Αποτυχία της στρατηγικής του προβλέψιμου και δεδομένου «συμμάχου»

“Επιστρέφει με χειροκροτήματα αλλά όχι με δεσμεύσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα”

Αποτίμηση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός επιστρέφει με άδεια χέρια, ενώ δεν απέσπασε καμία δέσμευση απέναντι στην πώληση F16 στην Τουρκία.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «σε μια περίοδο επικίνδυνων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και ραγδαίας αναβάθμισης τόσο της Τουρκίας όσο και των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, ο κ Μητσοτάκης επιστρέφει από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ έχοντας εισπράξει πολλά χειροκροτήματα αλλά καμία ουσιαστική δέσμευση για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Δεν διεκδίκησε και συνεπώς δεν απέσπασε καμία δέσμευση απέναντι στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Δεν απέσπασε ούτε, έστω, ένα έμμεσο σχόλιο του Αμερικανού Προέδρου για τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις κάτω από 6 νμ.

Δεν έθεσε και συνεπώς δεν κέρδισε καμία προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Τουρκίας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική».

Με αυτά τα δεδομένα, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «η όποια επικοινωνιακή και συμβολική αξία της επίσκεψης δεν μπορεί να συγκαλύψει την αποτυχία της στρατηγικής του προβλέψιμου και δεδομένου “συμμάχου”.

Ενός “συμμάχου” που σε αντάλλαγμα για όλες τις πρωτοφανείς παραχωρήσεις στις οποίες προέβη, επιζητεί επιδοκιμασία αντί να διεκδικεί δεσμεύσεις υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

«Τέλος η ανακοίνωση αγοράς F35 – για μια ακόμη φορά πέρα και έξω από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία – δυστυχώς αποτελεί θλιβερή και δαπανηρή παραδοχή από πλευράς του κ. Μητσοτάκη ότι ουδέν ψέμα υπήρξε στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και ο Αμερικανός Πρόεδρος του επιβεβαίωσε την πώληση F16 στην Τουρκία.

H Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει άμεσα σε μια ενεργητική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και σε μια κυβέρνηση που διεκδικεί και αγωνίζεται πραγματικά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δείτε: Υποτελής, δουλικός, προσβλητικός για το λαό και τη συλλογική του μνήμη

Ένας υποτελής πρωθυπουργός: «Διαμάντι του στέμματος» η βάση της Σούδας, είπε ο Μητσοτάκης στον Μπάιντεν!

Δήλωσε και πάλι διαθέσιμος και πρόθυμος στο πλευρό των ΗΠΑ! – Η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο (βίντεο)

Η διαρροή του Μαξίμου που εκθέτει τον πρωθυπουργό για Τουρκία

Σιωπηλός και πειθήνιος Μητσοτάκης ενώπιον Μπάιντεν

Η αμηχανία Μητσοτάκη τη στιγμή που Αμερικανός δημοσιογράφος τον ρωτά για την Ελευθερία του Τύπου  (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί