Σοβαρές καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ για εργασιακό bullying από διοικητή νοσοκομείου της Κρήτης

Πολύ σοβαρές καταγγελίες για καταχρηστική συμπεριφορά, εκφοβισμό και εργασιακό μπούλινγκ κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί και καθαρίστριες, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν πέσει θύματα της «καταχρηστικής και παράνομης», όπως λένε, άσκησης διοίκησης του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο οποίος μάλιστα παραμένει στη θέση του παρά τη σωρεία καταγγελιών εναντίον του.

«Έχει κατατεθεί από τους εργαζόμενους ευρύς φάκελος με την καταχρηστική και παράνομη διοίκηση του Αναπληρωτή Διοικητή, αλλά δυστυχώς δεν έχουν βρει ανταπόκριση. Οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων Διοικητικοί, Ιατροί, Νοσηλευτές, Παραϊατρικό προσωπικό, Τεχνικοί, Καθαρίστριες, Μάγειρες, μόνιμοι και συμβασιούχοι, του Γ.Ν. Ιεράπετρας έχουν πέσει κατά καιρούς θύματα της αλλοπρόσαλλης, καταχρηστικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς του», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. 

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ιεράπετρας επανειλημμένως έχουν καταγγείλει τον αναπληρωτή Διοικητή Ιεράπετρας για παράνομη και καταχρηστική διοίκηση. Εδώ και 2,5 χρόνια είναι γνωστά τα προβλήματα, όπως λένε, και στη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), και στο Υπουργείο Υγείας.

Πρόσφατα μάλιστα, οι εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν σε παράνομη υπέρβαση ωραρίου, «άνευ σοβαρού σκοπού», ενώ εργαζόμενος νοσηλεύθηκε με υπερτασική κρίση, «ως απόρροια έντονου στρες και συναισθηματικής φόρτισης».

«Η ηθική παρενόχληση που υφίστανται οι συνάδελφοι μας στο χώρο εργασίας τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι απίστευτη. Ταπεινωτική συμπεριφορά, άνιση μεταχείριση, προσβολές, απομόνωση, εξώθηση σε σφάλματα, απειλές, άσκηση ψυχολογικής βίας, ανάθεση υπερβολικού όγκου εργασίας σε συνδυασμό με κακόβουλα σχόλια για την δήθεν ελλιπή απόδοση», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο Ιεράπετρας ένα απέραντο εργοτάξιο

Από την άλλη, το νοσοκομείο εδώ και 2 χρόνια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, έχει καταντήσει εργοτάξιο, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας των εργασιών για την προστασία των νοσηλευομένων και των εργαζομένων. Δημιουργούνται χώροι που δεν πληρούν ούτε τις ελάχιστες νόμιμες προδιαγραφές για Νοσοκομείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων.

«Είναι αδιανόητο τέτοιες συμπεριφορές από Διοικητές και κάποιοι πολιτικοί «προστάτες» να καλύπτουν την εκδικητική τους μανία και ανεπάρκεια. Τα έργα «πνοής» που διατείνεται ότι επιτελεί στο Νοσοκομείο έχουν γίνει χωρίς προγραμματισμό, χωρίς εργονομικό σχεδιασμό, χωρίς τις αναγκαίες και απαραίτητες μελέτες που προβλέπονται για τα Νοσοκομεία. Πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αναδοχή των έργων».

Οι εργαζόμενοι και η ΠΟΕΔΗΝ ζητούν την άμεση απομάκρυνση του αναπληρωτή διοικητή, ενώ η αν. Υπουργός Υγείας σε πρόσφατη επίσκεψή της πριν το Πάσχα είδε από κοντά την αλλοπρόσαλλη κατάσταση, όπως λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος:

«Το ζήτημα είναι τι έκανε; Τίποτα. Η υπομονή των εργαζόμενων εξαντλήθηκε. Γιατί παραμένει στη θέση του ο εν λόγω αν. Διοικητής κε Πλεύρη;», καταλήγει ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί