Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση της καταγγέλλουσας που κατέρρευσε στο δικαστήριο

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η γυναίκα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού, το 2010, στο θέατρο Μουσούρη.

Ήδη από χθες, που «άνοιξαν» για πρώτη φορά οι πόρτες του δικαστηρίου μετά την ολοκλήρωση της πολυήμερης, κεκλεισμένων των θυρών, κατάθεσης της πρώτης μάρτυρα -καταγγέλλουσας, η ένταση στη δικαστική αίθουσα χτύπησε «κόκκινο».

Ο δικηγόρος της ηθοποιού, Ζαχαρίας Σαλούστρος, λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης της εντολέως του, αναφέρθηκε στο κίνημα metoo αλλά και στην απόφαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για τη βίου διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Είστε συνέχεια στα κανάλια να διαστρεβλώνετε την υπόθεση» τόνισε Ζ. Σαλούστρος, προσθέτοντας «δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοια υπόθεση στα ελληνικά δικαστήρια. Το κίνημα metoo βγήκε πρώτα στις ΗΠΑ».

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του ηθοποιού, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κικής Πακιρτζίδου. «Θα τα πούμε τώρα για το metoo» του απάντησε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη. «Επί 12 μήνες βγαίνουν οι συναδέλφισσες του κ. Φιλιππίδη και τον κατακρεουργούν. Γι αυτό αναγκαζόμαστε και βγαίνουμε στα κανάλια με τον κυρία Πακιριτζίδου» ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η ένταση και οι λιποθυμίες

Σε αυτό το κλίμα η μάρτυρας άρχισε την κατάθεση της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Φανερά συναισθηματικά φορτισμένη, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της και ξεσπώντας σε λυγμούς, διέκοψε την κατάθεση της τρεις φορές με την πρόεδρο του δικαστηρίου να της προτείνει τελικά να συνεχιστεί σήμερα η εξέταση της.

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη πρότεινε στη μάρτυρα,  να καθίσει σε μία καρέκλα για να συνεχίσει την κατάθεση της. Εκείνη απάντησε «συγγνώμη για την αναστάτωση, θα είμαι όρθια και θα καταθέσω όρθια».

Μετά από λίγο ωστόσο η μάρτυρας είπε πάλι ότι δεν είναι καλά με τη Κ. Πακιρτζίδου να αντιδρά, λέγοντας «δε θέλει την καρέκλα και μετά από πέντε λεπτά λιποθυμία».

Ο σύζυγος της καταγγέλλουσας της απάντησε «δεν είναι λιποθυμία, είναι κρίση πανικού» και για μία ακόμα φορά η ένταση χτύπησε κόκκινο στο δικαστήριο.

Όταν επανήλθε η έδρα, η μάρτυρας τόνισε στο δικαστήριο «έρχομαι σε μεγάλη ένταση ούτε λιποθυμάω, ούτε τίποτα. Κάθισε δίπλα μου και μου όρμησε. Άρχισε να με φιλάει στο λαιμό και στο πρόσωπο. Προσπαθούσε να φτάσει μέχρι στόμα. Με πίεζε με χάιδευε στο στήθος στα γεννητικά όργανα και στα πόδια. Όλα ήταν μέσα σε μια ασταμάτητη πάλη. Ήταν αδύνατον να τον απωθήσω. Ήταν εύσωμος και ογκώδης. Τον αισθανόμουν τεράστιο. Προσπαθούσα να τον απωθήσω και για αυτό κουνιόμουν ασταμάτητα. Ενώ με πίεζε στον καναπέ, ανέβηκε πάνω στα γόνατα μου με τα πόδια του. Αυτό το έκανε, κάποια στιγμή άφησε χέρια και έβγαλε φανελάκι. Είδα είχε βγάλει έξω γεννητικά του όργανα. Με ακούμπαγε μέσα σε όλη αυτήν την πάλη».

Τελικά με την παρέμβαση της προέδρου του Δικαστηρίου η κατάθεση της μάρτυρα αποφασίστηκε να συνεχιστεί σήμερα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί