Βρε καλώς τη (νεο)δημοκράτισσα: Πάλι αγωγή η Κεραμέως σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ!

Αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία – αποχή από τις εξετάσεις της «Ελληνικής PISA» που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, δειγματοληπτικά σε 6.000 περίπου μαθητές και 300 σχολεία ανά τάξη. Η αγωγή θα εκδικαστεί αύριο, Τρίτη.

Δείτε επίσης:

Γονείς δήμου Φαιστού προς Κεραμέως: Μπουχτίσαμε από τη δήθεν αναβάθμιση της Παιδείας 3 χρόνια τώρα…

Πανελλαδικές 2022: Κυριακή μεσημέρι έκαναν τη μεγαλύτερη “σφαγή” θέσεων εισακτέων μετά τη μεταπολίτευση!

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο διεθνής διαγωνισμός (Program for International Student Assessment), οργανώνεται ανά τριετία και σε αυτόν μετριούνται τρεις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι μαθητές ολοκληρώνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση. Η κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και οι φυσικές επιστήμες. Εβδομήντα οκτώ χώρες αποδέχονται την αναγκαιότητα να διαγωνιστούν ώστε να βοηθηθούν οι ίδιες. Ως επί το πλείστον τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Κίνα, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία αλλά και η παρουσία-«έκπληξη» της Εσθονίας. Σε θέσεις πάνω από μας είναι επίσης Σλοβενία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Κροατία, Λετονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Μπελαρούς, Ουκρανία, Τουρκία, Σλοβακία.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΕΠ για την «ελληνική PISA», την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 14:00. Επίσης, σε απεργία των εκπαιδευτικών και αποχή των μαθητών καλεί την Τετάρτη 18 Μαΐου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης», ο οποίος καλεί σε συγκεντρώσεις ενημέρωσης στις 08:00 το πρωί έξω από τα σχολεία-εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις «PISA».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί