Επίθεση 30 ατόμων με κράνη και λοστάρια σε φοιτητές της παράταξης BLOCO του ΣΥΡΙΖΑ – Ένας τραυματίας

Στην καταγγελία ότι ομάδα 30 περίπου ατόμων επιτέθηκε με κράνη και λοστάρια εναντίον τριών μελών του BLOCO στη Φιλοσοφική Σχολή, προχώρησε το φοιτητικό σχήμα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook, τρία μέλη του BLOCO ενώ πραγματοποιούσαν παρέμβαση, δέχθηκαν χτυπήματα και γονατιές στο κεφάλι, ενώ ένας εκ των τριών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Οι δράστες στη συνέχεια, διέλυσαν τον πολιτικό χώρο του σχήματος και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο.

«Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη, βίαια και θρασύδειλη επίθεση. Αυτές οι πρακτικές είναι περιθωριακές και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. Όσο και να ευαγγελίζονται ότι αντιπαλεύουν την κυβέρνηση είναι οι καλύτεροι της φίλοι. Θέλουν τους φοιτητικούς συλλόγους απονεκρωμένους, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και υπηρετούν στο ακέραιο το σχέδιο της ΝΔ στα πανεπιστήμια», τονίζει το BLOCO.

Παράλληλα στην ίδια ανάρτηση υπογραμμίζεται ότι «οι τραμπούκοι αυτοί προφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους οπαδούς της πανεπιστημιακής αστυνομίας και σε όσους θέλουν την εξαφάνιση του φοιτητικού συνδικαλισμού. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να υποχωρήσουμε. Όσες επιθέσεις κι αν οργανώσουν, θα είμαστε εδώ. Ο αγώνας μας για ένα δημόσιο, δημοκρατικό και δωρεάν πανεπιστήμιο συνεχίζεται».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί