Ένταση και διακοπή στη δίκη Φιλιππίδη

Ο σχολιασμός για το κίνημα MeToo από την πολιτική αγωγή της δεύτερης καταγγέλλουσας έφερε ένταση στην αίθουσα και προσωρινή διακοπή

Διακόπηκε πριν ακόμη ξεκινήσει η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς υπήρξε έντονη αντιδικία των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Η πολιτική αγωγή της δεύτερης καταγγέλλουσας ξεκίνησε με έναν σχολιασμό γύρω από το κίνημα Metoo, πράγμα που προκάλεσε σοβαρές αντεγκλήσεις και την πρόεδρο να επισημαίνει ότι απαιτείται «ηρεμία και περισσότερη ευπρέπεια».

Έχουμε επιλέξει συνειδητά να γίνει η δίκη με ανοιχτές τις θύρες γιατί προέχει ο κοινωνικός χαρακτήρας αυτής της δίκης όσο επώδυνο και αν είναι αυτό, για να ακουστούν όσα συνέβησαν σε βάρος της από τον κατηγορούμενους. Παρακαλώ τους εκπροσώπους του Τύπου για τη μη δημοσίευση του ονόματος της, επιθυμεί μόνο τη δημοσιότητα των όσων της συνέβησαν”, υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγορος, Χ. Σαλούστρος, για την υποστήριξη της κατηγορίας, προσθέτοντας: “Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι ο κύριος Φιλιππίδης διεγράφη από το Σωματείο των Ελλήνων Ηθοποιών, ομόφωνα, βάσει των πολυάριθμων καταγγελιών σε βάρος του για πράξεις σεξουαλικής βίας”

Από την πλευρά του, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Μ. Δημητρακόπουλος έκανε επίκληση του τεκμηρίου αθωότητας ενώ στρεφόμενος προς το δικαστήριο, ανέφερε: “έχετε δικαίωμα να διατάξετε και αυτεπαγγέλτως να γίνει η κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών”.

Τέλος, μίλησε για μη σωστή δικονομικά τοποθέτηση για διαγραφή του κατηγορούμενους με στόχο τον επηρεασμό των ενόρκων και κατέληξε: “Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει δηλώσει ότι εγκαταλείπει το χώρο της ηθοποιίας”.

Με την επιστροφή του δικαστηρίου, η δεύτερη καταγγέλλουσα αναμένεται να καταθέσει στο πως αποπειράθηκε να τη βιάσει ο Πετρος Φιλιππίδης το Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί