Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης σε ηλικία 61 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Είχε γεννηθεί στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960 και τελευταία δούλευε στο in.gr ενώ συνεργαζόταν επίσης με το Protagon, παρουσιάζοντας με τον δικό του τρόπο θέματα και ιστορίες του ελληνικού επιχειρείν.

Είχε εργαστεί σε πολλές εφημερίδες, από την «Καθημερινή» και το «Βήμα» ως το «Πρώτο Θέμα», ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως το Αθήνα 9,84 στη δεκαετία του ’80, περιοδικά όπως το «Κλικ» και ιστοτόπους.

To in.gr και ο Οικονομικός Ταχυδρόμος εξέφρασαν την θλίψη τους για τον θάνατο του Κώστα Τσαούση, γράφοντας: «Δεν ήταν απλώς ένα συνάδελφος, ήταν ένα σημείο αναφοράς για όλες και όλους μας. […] Με μεγάλη διαδρομή σε πολλά μέσα, έγραψε ιστορία στο οικονομικό ρεπορτάζ και στη δημοσιογραφία. Με πολύ μεγάλη παιδεία, αλλά και διαρκή επιθυμία να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Με μια αντίληψη για το ρεπορτάζ που υπερέβαινε την απλή καταγραφή των γεγονότων και με ένα ενδιαφέρον για την οικονομία που αποκάλυπτε μια βαθύτερη αγωνία για το μέλλον αυτής της χώρας. Με μια ειλικρινή πίστη στη δυνατότητά της να δημιουργεί και να καινοτομεί, υπήρξε για όλες και για όλους μας πραγματικός δάσκαλος».

Στο Bostanistas έγραφε ο ίδιος στο βιογραφικό του: 

Αγαπώ τρεις πόλεις – και οι τρεις έχουν τη θάλασσα στα πόδια τους. Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960. Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες εργάζομαι ως επαγγελματίας δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον «Θούριο», ακολούθησε η «Αυγή» επί Γιάνναρου και η «Καθημερινή». Την ίδια περίοδο συνεργάσθηκα (στα πρώτα 2-3 τεύχη) με το «Κλικ» του Κωστόπουλου αλλά και του Γεωργελέ και συμμετείχα στην αρχική ομάδα του Αθήνα 9,84 ως οικονομικός συντάκτης και παραγωγός – παρουσιαστής σε δύο εκπομπές (μια πρωινή καθημερινή και μια εβδομαδιαία).  Το ’90 πήγα στο εβδομαδιαίο τότε «Βήμα» και έμεινα εκεί για 10 χρόνια.  Στο διάστημα αυτό των χρόνων «πέρασα» και από τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ως σύμβουλος έκδοσης.

Το 2000 συνέπραξα μαζί με άλλους φίλους και συναδέλφους στο άδοξο εγχείρημα του Eco2day.gr που άνοιξε τον δρόμο για άλλα, αρκούντως επιτυχημένα θεματικά sites. Από το 2003 είμαι συνεργάτης της Καθημερινής στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων – μεταξύ αυτών η μηνιαία ένθετη έκδοση με τα special reports του Economist αλλά και η ετήσια έκδοση του Κόσμου.

Συντονιστής του Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ, που τα τελευταία 10 χρόνια έχει οργανώσει και επιμεληθεί πλήθος περιοδικών εκδόσεων και θεματικών ημερίδων. Συμμετέχω στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (το μηνιαίο περιοδικό Μetropolis, το site metropolispress.gr αλλά και τις δραστηριότητές της σε σχέση με την παραγωγή και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου και τις τηλεοπτικές παραγωγές σε συνδρομητικά δίκτυα/πλατφόρμες αλλά και τα ελεύθερα κανάλια). Από το 2010 συνεργάζομαι σε σταθερή βάση με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», διατηρώντας από το 2011 την επιτυχημένη στήλη Πρόσωπα στο Νέο Επιχειρείν στο Business Stories, το οικονομικό-επιχειρηματικό ένθετο της εφημερίδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί