Σ. Βαρδάκης: «Άμεση η ανάγκη παράτασης προθεσμιών υποβολής αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών στην Ανατολική Κρήτη»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την παράταση προθεσμιών για την κατάθεση αντιρρήσεων, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Μανόλη Θραψανιώτη, Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ (Ανατολικής Κρήτης) με θέμα: «Παράταση υποβολής Αντιρρήσεων για τους Αναρτημένους Δασικούς Χάρτες στην ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου».
Σύμφωνα με την επιστολή, θεωρείται απολύτως αναγκαία η παράταση των προθεσμιών για την άσκηση αντιρρήσεων έως 31/12/22, καθώς ήταν αδύνατη για πολλούς ιδιοκτήτες η συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την υποβολή αντιρρήσεων, λόγω της πανδημίας και της απόφασης των συμβολαιογράφων να απέχουν από τα καθήκοντά τους.
Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη δύο διαδικασίες ταυτόχρονα, αυτή της υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες και αυτή του κτηματολογίου στην ΠΕ Ηρακλείου.
Παρατηρούνται σημαντικά λάθη στους Δασικούς Χάρτες, τα οποία πρέπει να διορθωθούν πριν την κύρωση τους. Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες, για την υποβολή αντιρρήσεων επί των αναρτημένων Δασικών Χαρτών, το οποίο δεδομένων των συνθηκών δεν είναι αμελητέο.
«Η σωστή αποτύπωση των Δασικών Χαρτών είναι ένα μεγαλόπνοο έργο και ένα πολύτιμο εργαλείο που καθορίζει το χαρακτήρα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων στη χώρα μας. Για αυτό θα πρέπει να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο» τόνισε ο κ. Βαρδάκης.
Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το αίτημα του ΤΕΕ/ΤΑΚ και να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί