Σ. Βαρδάκης: «Δρομολογούνται οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στην Άρβη και της Αγίας Μονής Βιάννου» 

Σε απάντηση στην από 18/2/2022 Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με θέμα: «Άμεση αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στην Άρβη και της Αγίας Μονής Βιάννου» η Υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε ότι αναφορικά με την αποκατάσταση της Μονής Αγίου Αντωνίου η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων δεσμεύεται να συνδράμει με τις αναγκαίες τεχνικές οδηγίες, για την επεξεργασία της μελέτης και όλων όσων απαιτούνται, προκειμένου η μελέτη αποκατάστασης της Μονής να καταστεί ώριμη και να εξεταστεί από το αρμόδιο Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σχετικά με τη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης της Αγίας Μονής Βιάννου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το Υπουργείο, εξετάζεται άμεσα, προκειμένου να εισαχθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ώστε να λάβει την απαραίτητη γνωμοδότηση και να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

«Η Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου στην Άρβη και η Αγία Μονή Βιάννου, αποτελούν δύο ιστορικά Ιερά Μοναστήρια του Δήμου Βιάννου, τα οποία, χρόνια τώρα, αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας, με την αποκατάστασή τους να θεωρείται μονόδρομος. Ελπίζουμε ότι θα εξευρεθούν τρόποι χρηματοδότησης για τις Ιερές Μονές, οι οποίες αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο και τελικά θα διασωθούν» τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί