Η Περιφέρεια Κρήτης στη διεθνή έκθεση ΑΤΜ στο Ντουμπάι

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην διεθνή έκθεση ATM, η οποία πραγματοποιήθηκε από 9 έως 12 Μαΐου στο Ντουμπάι, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία της στις εκθέσεις που ξεκίνησαν να διοργανώνονται μετά την πανδημία. 

Η εν λόγω συμμετοχή αποτέλεσε μεγάλη ευκαιρία για τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης να παρουσιάσουν την ασφάλεια του προορισμού, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα γειτονικά κράτη. 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν δημοσιογράφοι, τουριστικά γραφεία και πλήθος κόσμου και ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα και τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη. Το ενδιαφέρον για να επισκεφτούν την Κρήτη από κοντά ήταν ιδιαίτερα αυξημένο. Η παροχή πολυτελών υπηρεσιών, τα ψώνια, η κρητική φιλοξενία, η κρητική διατροφή, η νυχτερινή διασκέδαση αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης. 

Τα ΗΑΕ αποτελούν μια από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες στην Μέση Ανατολή με πολύ υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Συγκρινόμενοι με τους Ευρωπαίους επισκέπτες, οι επισκέπτες από τα ΗΑΕ έχουν σημαντικά υψηλότερη τουριστική δαπάνη και μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στον προορισμό που επιλέγουν. Aυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ΗΑΕ να αποτελούν ελκυστική αγορά – στόχο για τους τουριστικούς προορισμούς. Σημειώνεται ότι ο αριθμός τουριστών από τα ΗΑΕ με προορισμό την Ευρώπη κινείται ανοδικά. Σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ οι εξερχόμενοι επισκέπτες από ΗΑΕ εμφανίζουν συγκριτικά με τις Ευρωπαϊκές αγορές πολύ μεγαλύτερες δαπάνες τόσο ανά ταξίδι όσο και ανά ημέρα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την τουριστική δαπάνη παρατηρείτε ότι ο μέσος όρος της δαπάνης των εξερχόμενων επισκεπτών από τα ΗΑΕ ανέρχεται σε € 3.091, ενώ ανά ημέρα είναι € 247. Οι Άραβες έχουν πλέον εξελιχθεί σε μία αναπτυσσόμενη αγορά εξερχόμενου τουρισμού, που αποτελείται από υψηλόμισθους εξειδικευμένους επιχειρηματίες και ταξιδιώτες οι οποίοι προτιμούν πολυτελείς υπηρεσίες διαμονής, δαπανώντας μεγάλα ποσά σε ψώνια και σε διασκέδαση.  Πολλοί κάτοικοι των ΗΑΕ έχουν στη διάθεσή τους 30 – 40 ημέρες ετησίως για διακοπές και συχνά κάνουν 2 έως 3 ταξίδια το χρόνο, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα βασικό ταξίδι διακοπών στο εξωτερικό. 

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού κ. Νίκος Αλεξάκης, η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη και ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Ρεθύμνου Μανόλης Μαρκαντωνάκης. Ο κ. Κώτσογλου δήλωσε: “Σε μια αγορά συνώνυμη με τον Τουρισμό Πολυτελείας, η Περιφέρεια Κρήτης είχε την δυνατότητα να δείξει τις προοπτικές και στον τομέα αυτό. Το Ντουμπάι όπως και όλες οι αγορές του Κόλπου αποτελούν αναπτυξιακό στόχο της Κρήτης, γιαυτό το λόγο η παρουσία μας εκεί, αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης της αεροπορικής μας σύνδεσης με τον Κόλπο αποκτούν μεγάλη σημασία ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα που αναζητούνται νέες αγορές για το Τουριστικό μωσαϊκό της Κρήτης”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί