Μήνυμα για πολιτική αλλαγή η συμμετοχή την Κυριακή 15 Μάη στην κάλπη για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Του Γιώργου Βλαστού

Την Κυριακή 15 Μάη, γίνεται ένα πρωτότυπο πείραμα δημοκρατίας με αφορμή την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα από τους πολίτες που είτε είναι ήδη μέλη (και ψηφίζουν και για τη νέα Κεντρική Επιτροπή) είτε μπορούν να εγγραφούν την Κυριακή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το νόημα της συμμετοχής στην κάλπη του Προέδρου δεν είναι μόνο για να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και για να δοθεί ένα μαζικό μήνυμα μαζικής συμμετοχής για την πολιτική αλλαγή που τόσο έχουν ανάγκη οι πολίτες του τόπου μας.

Μια πολιτική αλλαγή που είναι αναγκαία για να ανακουφιστούν οι πολίτες μετά την αποτυχία της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη στις πολλαπλές κρίσεις που βιώνουν. Αποτυχία που δεν οφείλεται στη διεθνή συγκυρία, αλλά φέρει την σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Της κρίσης, της ακρίβειας και του ενεργειακού, για την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη τους λογαριασμούς ρεύματος να τριπλασιάζονται, της πανδημίας με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά πληθυσμό στην Ευρώπη και την διάλυση του ΕΣΥ, αλλά και της κρίσης δημοκρατίας, με την Ελλάδα να παίρνει χαρακτηριστικά αυταρχικού καθεστώτος και να κατρακυλά στις χειρότερες θέσεις στην ελευθερία του τύπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο πρόσφατο 3ο συνέδριο έκανε την αυτοκριτική του για την περίοδο διακυβέρνησης του, κάτι που δεν έχει κάνει κανένα κόμμα που κυβέρνησε μέχρι τώρα. Έχοντας κυβερνήσει έντιμα εν μέσω δημοσιονομικών περιορισμών, προτείνει το νέο πρόγραμμα του με άξονα τα 5+1 σημεία για μια προοδευτική διέξοδο από τη σημερινή άσχημη κατάσταση.

Γι’ αυτό η μαζική ψήφος της Κυριακής θα δώσει σημαντική ώθηση στην ιδέα του σχηματισμού, το συντομότερο δυνατό, μιας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Γιώργος Βλαστός είναι Υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την Περιφέρεια Κρήτης και μέλος της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής, Ρέθυμνο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί