Μ. Θραψανιώτης για νομοσχέδιο του υπ. Υγείας: Γιατρός για όλους όσους έχουν να πληρώσουν (Βίντεο)

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης τοποθετήθηκε στη Βουλή με αφορμή  το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας “Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας“.

Στην τοποθέτησή του  αναφέρθηκε στη δυνατότητα  που δίνει το νομοσχέδιο στους Ιδιώτες γιατρούς να παρέχουν Υπηρεσίες σε ασθενείς με  επιβάρυνση του ασθενούς, καθώς ο ασθενής θα πληρώνει το γιατρό και  30%  συμμετοχή στα έξοδα που θα προκύψουν. Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι  ο τίτλος του νομοσχεδίου «Γιατρός  για όλους»  θα αφορούσε πράγματι όλους τους πολίτες  αν περιελάμβανε την  φράση  «για όσους έχουν να πληρώσουν».


Αναφέρθηκε στον αποκλεισμό των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ και τον Ελεγκτικούς μηχανισμούς και τέλος στη δημιουργία της Εθνικής Επιτροπής Στοματικής Υγείας, στηλιτεύοντας την άρνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει την Δωρεάν παροχή Πρωτοβάθμιας  Οδοντιατρικής Φροντίδας τα παιδιά Σχολικής Ηλικίας, την οποία προωθούσε  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ .

Ο σύνδεσμος της ομιλίας:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί