“Καλούμε όλους τους πολίτες στη δημοκρατική γιορτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στον Κ. Μητσοτάκη”

Καθώς πλησιάζει η μέρα για την εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ.

«Να στείλουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη» και «να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» κάλεσε τους πολίτες ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος,

Στο κόμμα της Κουμουνδούρου, την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν δύο εκλογικές διαδικασίες. Η μία αφορά την Κεντρική Επιτροπή, στην οποία ψηφίζουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν γραμμένα στους καταλόγους έως τις 21 Μαρτίου (2022) και η δεύτερη αφορά την εκλογή του προέδρου στην οποία μπορεί κάθε πολίτης, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, οι αριστεροί και οι αριστερές, να έρθουν, να γίνουν μέλη και να ψηφίσουν.

«Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ούτε να έχουμε απλώς ψηφοφόρους μίας χρήσεως» υποστήριξε (OPEN) ο Δ. Τζανακόπουλος και φανέρωσε το στόχο που δεν είναι άλλος από το «να ενισχύσουμε το κόμμα μας και να μετατρέψουμε τη μεγάλη πολιτική επιρροή, που έχει καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ έναν από τους δύο μεγάλους πόλους της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα, σε κοινωνική δύναμη, σε δύναμη παρέμβασης, σε δύναμη μεγάλων κοινωνικών διεκδικήσεων και κοινωνικών αλλαγών».

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν την Κυριακή «στα πάνω από 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Τόνισε ότι «η μάχη που θα δοθεί την Κυριακή θα είναι ένας πολιτικός σταθμός που θα αλλάξει, θα ενισχύσει, θα ριζοσπαστικοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι μια συνάντηση του κόμματος με όλους τους πολίτες και ελπίζουμε αυτή η συνάντηση να ευδοκιμήσει, να συγκροτήσει κάτι πραγματικά νέο, κάτι κοινωνικά παρεμβατικό και χρήσιμο για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους, για τη Δημοκρατία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ισάριθμη εκπροσώπηση (50%-50%) γυναικών και ανδρών σε όλα τα όργανα του κόμματος, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μία πρωτοπόρα απόφαση που πήρε το συνέδριο με συντριπτική πλειοψηφία», για «μία κίνηση που δημιουργεί όρους πραγματικής ισότητας μέσα στο κόμμα μας, μία θεσμική τομή που προοιωνίζεται αντίστοιχες θεσμικές τομές και στο κράτος, στη συνολική δόμηση των θεσμών στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., είπε ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρει να συγκριθούμε με κανέναν, έχουμε πολιτικό αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε το μυαλό μας προσηλωμένο σε μία και μόνη ανάγκη, να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενισχυθεί η δυνατότητά μας να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε, να είμαστε κοινωνικά χρήσιμοι».

Με αυτά τα δεδομένα, στις 15 Μαΐου θα υπάρξει ένα πρώτο δείγμα της νέας δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όπως αποφασίστηκε από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η διαφορά θα φανεί στην εκλογή του προέδρου. Με δεδομένο το γεγονός ότι τα νέα μέλη της Κεντρικές Επιτροπής θα εκλεγούν από τα ήδη εγγεγραμμένα 61.500 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα και στο πόσα άτομα θα τον ψηφίσουν, αφού προηγουμένως εγγραφούν στο κόμμα.


Στον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναρτήθηκαν οι λεπτομέρειες για την ψηφοφορία της Κυριακής. Ειδικότερα, οι επισκέπτες στον ψηφιακό χάρτη που έχει αναρτηθεί μπορούν να ενημερωθούν σε ποιο από τα 1.000 σημεία ανά την επικράτεια μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας μπορεί να εγγραφεί κάποιος, ψηφίζοντας ωστόσο μόνο για τον πρόεδρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί