Μετά τα «παλαμάκια» η Κυβέρνηση στέλνει εκτός ΕΣΥ 1.000 συμβασιούχους – Οι 80 από ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειο

Φωτογραφία με τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Βενιζελείου Νοσοκομείου σήμερα έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

Στα δικαστήρια οι απολυμένοι συμβασιούχοι σε ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειο – Τι δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου – ΠΣ , Νίκος Ηγουμενιδης

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι 80 συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν εκείνους που σταμάτησαν να εργάζονται λόγω άρνησης εμβολίου και τώρα η κυβέρνηση του πετάει στο δρόμο και μάλιστα πολύ νωρίτερα από τη λήξη των συμβάσεων.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Γ4βΓ.Π.οικ.21912 – ΦΕΚ 1995 Β 20/4/2022 στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι η παράταση έως 31/12/2022 των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, για το προσωπικό που έχει αντικαταστήσει υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων λόγω μη εμβολιασμού, διακόπτεται όταν ο υπό αναστολή υπάλληλος επιστρέψει στα καθήκοντα του.

Στο Βενιζέλειο το προσωπικό αυτό ανέρχεται σε 28 άτομα με τις ειδικότητες: νοσηλευτών, τραπεζοκόμων, καθαριότητας, διοικητικών γραμματέων, γενικών καθηκόντων, φύλαξης, διοίκησης μονάδων υγείας, ιατρικών εργαστηρίων. Από αυτούς με βάση την ΚΥΑ και την τρέχουσα κατάσταση αναστολών θα αποχωρήσουν 22 άτομα! Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο ΠΑΓΝΗ που από τα 55 άτομα αποχωρούν τα 38, ενώ το πρόβλημα αφορά σε όλα τα νοσοκομεία Πανελλαδικά. Απολύονται πάνω από 1000 εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ygeionomikoi.gr.

Δείτε:

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση 80 απολύσεις συμβασιούχων σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, όπου μένουν με το… “λόγω τιμής” του διοικητή!

Σχετικά με το προσωπικό του ΕΣΥ για τους οποίους η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μη ανανέωση των συμβάσεων και οι οποίοι σήμερα βρέθηκαν για την υπόθεσή τους στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η Κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει ένα από τα πλέον βλαβερά για τη δημόσια υγεία νομοσχέδια, την ίδια ώρα αφήνει τους εργαζόμενους με τρίμηνες συμβάσεις που στήριξαν το ΕΣΥ στα «δύσκολα» να τρέχουν στα δικαστήρια για να παραμείνουν στις θέσεις τους. Αυτή την τύχη τους επεφύλαξε η Κυβέρνηση μετά τα γνωστά «παλαμάκια». Η Κυβέρνηση που δήθεν «κόπτεται» για την ενίσχυση του ΕΣΥ στέλνει εκτός συστήματος τους εργαζόμενους που έχει ανάγκη το ΕΣΥ. Η Κυβέρνηση διέκοψε τις συμβάσεις τους παρά το ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και παρότι στήριξαν το ΕΣΥ σε μια από τις πλέον δύσκολες συγκυρίες. Το γεγονός ότι αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων για να δικαιωθούν δείχνει το πιο εκδικητικό πρόσωπο της σημερινής Κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας. Τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία παραμένουν μέχρι νεωτέρας στις θέσεις τους δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για ένα πραγματικό δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί