Νοσηλευτές: Μια φωνή που καθοδηγεί

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των  Νοσηλευτών, η οποία εορτάζεται αύριο, 12 Μαΐου, εξέδωσε η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ, κ. Αγγελική Πρινάρη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών –τριών,  η  Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πα.Γ..Ν.Η, εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες  που σήμερα παρά τις δύσκολες εργασιακές και υγειονομικές συνθήκες, αγωνίζονται καθημερινά βελτιστοποιώντας και προσφέροντας ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στην κοινωνία και στους πολίτες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής  στο έργο και την προσφορά των Νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Η πανδημία του COVID-19  ανέδειξε τον  καθοριστικό και ουσιαστικό ρόλο των Νοσηλευτών στη διαχείριση και τη  βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο. Οι Νοσηλευτές  σε όλη την διάρκεια της πανδημίας, με αυτοθυσία, επιστημονικότητα και ανθρωπισμό εργάζονται αδιάλειπτα παρέχοντας  υψηλού  επιπέδου, εξειδικευμένη και ασφαλή νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς σε όλα τα πεδία παροχής υπηρεσιών υγείας.

Το  φετινό θέμα  εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών  ICN  (www.icn.ch) είναι:

 «Νοσηλευτές: μια φωνή που καθοδηγεί

 Επενδύστε στη Νοσηλευτική και σεβαστείτε το δικαίωμα για εξασφάλιση Παγκόσμιας Υγείας.   Δώστε έμφαση στην ανάγκη να προστατευτεί και να υποστηριχθεί το επάγγελμα του νοσηλευτή,  προκειμένου να ενδυναμωθούν τα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο». 

Η υπάρχουσα παγκόσμια έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίζει να αποτελεί μείζονα πρόκληση για την αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων υγείας. Χρειάζεται  μια σοβαρή  και ρεαλιστική επένδυση στο νοσηλευτικό επάγγελμα προκειμένου να διασφαλιστεί η Παγκόσμια Υγεία. Παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλιστούν και να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα, η ασφάλεια και η ευημερία των νοσηλευτών,  να αναπτυχθούν τα συστήματα υγείας με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των ατόμων και των κοινωνιών τώρα και στο μέλλον. 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Νοσηλευτές: Μια φωνή που καθοδηγεί”

  1. nickpapadak11@gmail.com

    Και ποιος καθοδηγεί το νοσηλευτή σχετικά με τα διακιώματά του; Από πότε έχει να πάρει άδεια; Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας δεν ισχύει για κάποιους; Φτάνουν τα χειροκροτήματα, υποστηρίξτε τους υφισταμένους σας

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί