Στην Αποκεντρωμένη Κρήτης εκπρόσωποι της εταιρείας του νέου Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου

Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης επισκέφτηκαν σήμερα εκπρόσωποι της εταιρείας “Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης Α.Ε. Παραχώρησης” (κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, η κατασκευαστική ΤΕΡΝΑ και η Ινδική GMR Airports Limited ) στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιούν στο νησί και στην έκταση του εργοταξίου όπου υλοποιείται το νέο Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας παραχώρησης κ. Αθανάσιος Βούρδας, η Γενική Διευθύντρια Στρατηγικής Dr. Ayca Kolukisa και ο Εμπορικός Διευθυντής της GMR Airports Limited που συμμετέχει στην Κοινοπραξία, κ Sidharth Mouli.

Η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη παρουσίασε επιγραμματικά το φορέα και τις αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε θέματα εφαρμογής των αρχών και εθνικών/ευρωπαϊκών κατευθύνσεων για τη διαφύλαξη και προστασία των φυσικών πόρων, καθώς έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας παραχώρησης τον προηγούμενο Ιούνιο, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. Αναφέρθηκε επίσης, στην εξέλιξη των δράσεων και ενεργειών για το πρόγραμμα υποστήριξης  της περιβαλλοντικής αναβάθμισης  της ευρύτερης περιοχής χωροθέτησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδας, μέσα από την εκπόνηση ειδικού σχεδίου διαχείρισης και διατήρησης του μνημειακού φυτικού κεφαλαίου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραχώρησης, τόνισαν τη σπουδαιότητα και την ανάγκη υποστήριξης της συνεργασίας με το φορέα της Αποκεντρωμένης Κρήτης, σε όλα τα στάδια έως την ολοκλήρωση του έργου, σε ένα πλαίσιο σύμπνοιας με ενέργειες και δράσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής του νέου αεροδρομίου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί