Μ. Συντυχάκης: Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και στην ΠΦΥ (Βίντεο)

Το νομοσχέδιο αποτελεί προέκταση των νομοθετημάτων των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και νωρίτερα του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης από το βήμα της Βουλής, μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα απογευματινά χειρουργεία, σημείωσε, που μαζί με τα απογευματινά ιατρεία ήταν νομοθέτημα του ΠΑΣΟΚ από το 2001, νομοθέτημα που «ξέχασε» να καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο παράδειγμα που έφερε είναι ο «οικογενειακός γιατρός» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται να αντικατασταθεί από τον «προσωπικό γιατρό» της κυβέρνησης ΝΔ. Το αστικό κράτος έχει συνέχεια, τόνισε, καταγγέλλοντας ότι όλα τα κόμματα εργαλειοποιούν έναν σωστό θεσμό και τον μετατρέπουν σε κόφτη των υπηρεσιών Υγείας, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. 

Το ΚΚΕ απορρίπτει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ως επικίνδυνο και απαράδεκτο, που είναι σε βάρος του λαού. Η απόρριψή του από τον λαό πρέπει να μεταφραστεί σε αγώνα για αυξήσεις των κονδυλίων για την Υγεία, ενίσχυση νοσοκομείων με προσωπικό και εξοπλισμό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Στόχος όλων των κυβερνήσεων, συνέχισε, είναι να εισέλθουν οι ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία και συνολικά, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία κ.α. και να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ανούσιος ο δικομματικός καυγάς για την ακρίβεια

Αναφερόμενος στον ανούσιο καυγά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την ακρίβεια, ο Μ. Συντυχάκης τόνισε πως όλοι τους δεν θίγουν τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας και ισχυρίζονται πως είναι αποτέλεσμα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ενώ αυτός απλά επιτάχυνε τις αυξήσεις. Κρύβουν ότι βασικό μέλημά τους είναι να μείνουν άθικτα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στο πλαίσιο της πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας με την οποία συμφωνούν και προωθούν εδώ και τρεις δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις. 

Χαρακτήρισε «αδειανό πουκάμισο» τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα τιμολόγια του ρεύματος, που στην ουσία μετατρέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος σε νέους φόρους και περικοπές, αφού οι όποιες ελαφρύνσεις θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων, του λαού και των εργαζομένων. Όσον αφορά τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, σημείωσε πως ουσιαστικά ανακυκλώνουν την ενεργειακή φτώχεια χωρίς να ανακουφίζουν τον λαό. Τα κέρδη των ομίλων είναι ανήθικα είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τόνισε και κάλεσε σε υποστήριξη της τροπολογίας του ΚΚΕ για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του χρηματιστηρίου Ενέργειας και ρύπων και των έμμεσων φόρων στο ηλεκτρικό ρεύμα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί