Το ΚΚΕ για τις εκδηλώσεις του ΣΕΤΕ σε Ηράκλειο και Χανιά

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Κρήτης, για τις πρόσφατες εκδηλώσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε Ηράκλειο και Χανιά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο ΣΕΤΕ από τις πρόσφατες εκδηλώσεις του από Χανιά και Ηράκλειο απαιτεί και η κυβέρνηση από κοινού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης σαν έτοιμοι από καιρό ανταποκρίνονται. Στόχος του σχεδίου δράσης του ΣΕΤΕ με τον τίτλο «Τουρισμός 2030» είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των τουριστικών ομίλων, πατώντας πάνω στο ξεζούμισμα και τα αποκαΐδια των δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των υπόλοιπων εποχικών εργαζόμενων και στον αφανισμό των οικογενειακών επιχειρήσεων. 

Από κοινού όλοι μαζί δε λένε κουβέντα ότι προϋπόθεση για τα τεράστια κέρδη είναι οι συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης με ένα ή κανένα ρεπό το μήνα, με βασικό μισθό καθηλωμένο κάτω από τα επίπεδα του 2010 για τους εργαζόμενους και για τους  αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις του κλάδου είναι ο καθημερινός αγώνας  για την επιβίωση.

Η πραγματικότητα λέει όμως πως από τη δουλειά των εργαζομένων στον τουρισμό παράγεται αυτός ο τεράστιος πλούτος που τον κλέβουν μια χούφτα παράσιτα κεφαλαιοκράτες! Την ίδια στιγμή πάνω από το 60% των λαϊκών νοικοκυριών δεν μπορεί να πάει διακοπές. 

Για τη σημερινή κατάσταση φέρνουν ευθύνη διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Αφού έχτισαν την ελληνική οικονομία στα πήλινα πόδια του “τουριστικού θαύματος” τώρα καλούν ξανά τα μόνιμα υποζύγια να βάλουν πλάτη. Μόνο που ο λαός έχει πληρώσει ήδη πολλά. Να μην πληρώσει ξανά!

Για το ΚΚΕ ο τουρισμός αποτελεί ανθρώπινη ανάγκη, είναι ένα καθολικό λαϊκό δικαίωμα. Η εμπορευματοποίηση, όμως, του τουρισμού υπονομεύει αυτό το δικαίωμα, θυσιάζοντάς το στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τώρα είναι η ώρα η κοινή και συντονισμένη πάλη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην ακρίβεια, στην πολεμική εμπλοκή της χώρας μας, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις να στείλει μήνυμα ότι ο λαός «δεν βάζει άλλο πλάτη», δεν πληρώνει άλλο για τα κέρδη του κεφαλαίου, ούτε για τον ιμπεριαλιστικό τους πόλεμο. Βγαίνει μπροστά για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί