“ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ” το όνομα και επιστροφή του ήλιου ως σύμβολο

Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ κλήθηκαν χθες Κυριακή να αποφασίσουν για το νέο όνομα, αλλά και να επιλέξουν τους 4.602 αντιπροσώπους που θα εκπροσωπήσουν τη βάση του Κινήματος στο επερχόμενο συνέδριο στις 20-22 Μαΐου, καθώς και να εκλέξουν τις νέες τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, οι συμμετέχοντες στη διαδικασία έφτασαν τις 170.000.

Σχετικά με το όνομα του κόμματος, το «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ», η μία από τις δύο επιλογές που έχουν τα μέλη για το νέο όνομα της παράταξης – η δεύτερη είναι να παραμείνει το όνομα ΚΙΝΑΛ –, προκρίνεται με συντριπτική διαφορά. Επιπλέον επιστρέφει ως σύμβολο ο πράσινος ήλιος.

«Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης», σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης και προσθεσε:


«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολό μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».

«Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί