Μηνύματα για την Ημέρα της Μητέρας

Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για τη Γιορτή της Μητέρας:

«Σήμερα γιορτάζουν οι μανάδες όλου του κόσμου. Αυτές που χαϊδεύουν με στοργή, που ξαγρυπνούν από αγωνία, που υπερβάλουν σε όλα, αλλά κυρίως στην αγάπη και την τρυφερότητα.

Δεν φτάνουν λίγες γραμμές για να χωρέσουν το μεγαλείο της μάνας. Δεν φτάνει καμία λέξη να χωρέσει την ευγνωμοσύνη μας. Δεν αρκεί μια μέρα του χρόνου για να εκφράσουμε με τα φτωχά μας λόγια, συναισθήματα αστείρευτα.

Κάθε μέρα είναι και πρέπει να είναι η μέρα της μάνας. Της μάνας που είναι μια αγκαλιά ή ένα τηλέφωνο μακριά, αλλά κι αυτής που κουβαλάμε στην καρδιά και το μυαλό μας, πυξίδα αλάθητη σε κάθε κακοτοπιά της ζωής μας.

Χρονιά πολλά σήμερα και πάντα σε όλες τις μανούλες!»

Σωκράτης Βαρδάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για τη Γιορτή της Μητέρας το στήριγμα του θεσμού της οικογένειας.

Στην συμβολή της μητέρας ως στήριγμα του θεσμού της οικογένειας, αλλά και στην συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με όλους τους εθελοντικούς φορείς, γυναικεία σωματεία για την διεύρυνση του πλαισίου παρεμβάσεων για την προστασία  των δικαιωμάτων των γυναικών και στην στήριξη του ρόλου της σύγχρονης μάνας, αναφέρεται στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με αφορμή την γιορτή της Μητέρας που τιμάται σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου.

Συγκεκριμένα στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης αναφέρει: 

«Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή. Με αυτό το δεδομένο και με αφορμή τον εορτασμό της Γιορτής της Μητέρας, εκφράζουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη σε όλες τις μανάδες. Η συμβολή της μάνας, ως στήριγμα του θεσμού της οικογένειας, αποτελεί αναμφίβολα μια πράξη με διαχρονικά χαρακτηριστικά, συνδυασμένη με αξίες και ιδανικά της κοινωνίας μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τους εθελοντικούς φορείς, με τα σωματεία των γυναικών, διευρύνουμε το πλαίσιο των παρεμβάσεών μας για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και τη στήριξη του ρόλου της σύγχρονης μάνας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανάδες.»

Δήλωση του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας

Η «Εορτή της Μητέρας» –συμβολική ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς της–  δεν αποτελεί ένα συμβατικό  γεγονός. Στο πρόσωπο κάθε μητέρας τιμάμε την ανιδιοτελή αγάπη, την αφοσίωση, το σθένος, αλλά και τον μόχθο και τις στερήσεις που δοκίμασε αφιερωμένη στην ανατροφή των παιδιών της.  Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ζωή, με το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον του κόσμου. 

Στην εποχή μας, με τα πολυμέτωπα και δύσκολα κοινωνικά ζητήματα, η αποστολή της μητέρας δοκιμάζεται. Ο σκληρός καθημερινός αγώνας της για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν στον οικογενειακό και στον εργασιακό χώρο, απαιτεί μεγάλες προσπάθειες, καθώς πρέπει να εναρμονιστούν τα οικονομικά θέματα του σπιτιού, οι υποχρεώσεις και το ωράριο εργασίας, με την ευθύνη της μητρότητας. 

Για να φέρει σε πέρας το πολύτιμο έργο της, κάθε μητέρα χρειάζεται την αμέριστη στήριξη της κοινωνίας και της πολιτείας, με αποτελεσματικά μέτρα προστασίας, που θα εξασφαλίζουν δυνατότητα εργασίας, αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής.

Η σημερινή Εορτή αποτελεί μια ουσιαστική αφορμή για να εκφράσουμε και πάλι τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο  πρόσωπο της μάνας, στην παντοτινή παρουσία της στην ζωή μας. 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Σήμερα γιορτάζουμε, τιμούμε και εκφράζουμε την αγάπη μας στη Μάνα, διαχρονικό στυλοβάτη της ελληνικής οικογένειας.

Είναι μια ημέρα παγκόσμιας αναγνώρισης του ρόλου της μάνας και της προσφοράς της στην κοινωνία.

Είναι ο άνθρωπος που γεννά και δίνει ζωή, ο άνθρωπος που διαμορφώνει χαρακτήρες.

Μία σταθερή αξία που στο πρόσωπό της αναγνωρίζουμε την ανιδιοτέλεια, αφού είναι εκεί για να δίνει, να στηρίζει, να καθοδηγεί, να σμιλεύει ψυχές και λειτουργεί ως φάρος ελπίδας και προστασίας των παιδικών ψυχών. 

Αυτή την ανιδιοτελή προσφορά της τιμούμε κατ’ ελάχιστο κάθε χρόνο, θέλοντας να δείξουμε όλοι, όσοι σταθήκαμε τυχεροί και μεγαλώσαμε στη μητρική αγκαλιά, την ευγνωμοσύνη μας σε αυτήν.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μητέρες Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη για να μπορούν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο τους.

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας 

Η Γιορτή της Μητέρας έδωσε και δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας  να εκφράσουμε τον σεβασμό, την τιμή και την ευγνωμοσύνη μας στο ιερό                   πρόσωπο της Μάνας.

Γιατί Μητέρα σημαίνει Ζωή, σημαίνει Προσφορά, σημαίνει Θυσία,             σημαίνει Αγάπη.

Η Μάνα ταυτίζεται με τη διαρκή προσφορά και την ανιδιοτελή αγάπη, αλλά και με τη Μητρότητα, που σημαίνει θυσίες και τεράστιες ευθύνες, τις οποίες ακούραστα αναλαμβάνει κάθε Μάνα.

Η Πολιτεία απαιτείται να αναγνωρίζει διαρκώς το ρόλο της μάνας με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την                          ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και                                       της Πολύτεκνης Μητέρας, με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης στηρίζουμε και                                 ενισχύουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και διευκολύνει το έργο της.

                  Χρόνια Πολλά στις Μητέρες όλου του Κόσμου!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί