Ζαν Λυκ Μελανσόν: Το ελληνικό γράμμα «ν» είναι το νέο σήμα της παράταξής του

Το νέο σήμα της αριστερής παράταξης, της οποίας αρχηγός είναι ο Ζαν Λυκ Μελανσόν παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματος και δεν είναι άλλο από το ελληνικό γράμμα «ν».

Με αυτό το σήμα η παράταξη θα λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας, τον Ιούνιο. Όπως ανακοινώθηκε, το «ν» επιλέχθηκε διότι στα ελληνικά παραπέμπει στο «νέο», ενώ ως σχήμα παραπέμπει στο σήμα της νίκης.

Η παρουσίαση του νέου σήματος έγινε με την ευκαιρία πανηγυρικής συνεδρίασης της ηγεσίας του κόμματος της «Νέας Λαϊκής Ένωσης για την οικολογία και την κοινωνία» στην οποία ως γνωστό συμμετέχουν πλέον όλα τα κόμματα που τοποθετούνται στον χώρο της Aριστεράς. Η συμπαράταξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κυρίως από τον χώρο των Σοσιαλιστών και των Οικολόγων.

Μιλώντας στη συνέλευση, ο Ζαν Λικ Μελανσόν, που οι προεδρικές εκλογές τον κατέστησαν κυρίαρχο στον χώρο της γαλλικής αριστεράς, χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας το γεγονός ότι η τελευταία θα κατέλθει ενωμένη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Υποστήριξε την ανάγκη ρήξης με «τα σαράντα χρόνια νεοφιλελευθερισμού που κυριαρχεί στον πλανήτη, λεηλατεί τις κοινωνίες μας, απειλεί τη φύση και καταστρέφει ανθρώπους».

Αναφερόμενος στα οικολογικά ζητήματα, έλαβε αποστάσεις από τις θέσεις της κυβέρνησης Μακρόν υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, ενώ σε ότι αφορά το Ουκρανικό καταδίκασε ευθέως τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας. Ο Μελανσόν δήλωσε τέλος πως αν κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και γίνει πρωθυπουργός, ο ελάχιστος μισθός θα ανεβεί στα 1.400 ευρώ και η συνταξιοδότηση θα γίνεται πριν από το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί