Θλίψη για την ξαφνική “αναχώρηση” του Πέτρου Μηλιαράκη

Θλίψη στην κοινωνία της Κρήτης, στον νομικό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας, προκαλεί η είδηση του θανάτου του κορυφαίου νομικού από τη Βιάννο, Πέτρου Μηλιαράκη.

Δείτε: “Έφυγε” ξαφνικά ο γνωστός νομικός από τη Βιάννο, Πέτρος Μηλιαράκης – Βρισκόταν στο Ηράκλειο για δίκη

Ο Πέτρος Μηλιαράκης, παράλληλα συγγραφέας σημαντικών επιστημονικών πονημάτων αλλά αρθρογράφος τόσο στο Candia όσο και σε πολλά άλλα μέσα, περιφερειακά και κεντρικά, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ βρισκόταν στο Ηράκλειο προκειμένου να παραστεί σε δίκη.

Στα δικαστήρια επί χρόνια υπερασπίστηκε το Candia και τον δημοσιογράφο Αλέκο Ανδρικάκη.

Με οδύνη ο πολιτικός κόσμος και οι εκπρόσωποι της Κρήτης αποχαιρετούν τον Πέτρο Μηλιαράκη, η κηδεία του οποίου θα γίνει τις επόμενες ημέρες (αρχικά ανακοινώθηκε την Τρίτη, αλλά διαψεύστηκε από την οικογένειά του) στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών

Ο αποχαιρετισμός του πρώην υπουργού Νίκου Τόσκα:

Πάνω που ήθελα να γράψω πόσο δεν μου αρέσουν οι επικήδειοι στο fb, αποχαιρέτησα δυο φίλους αυτές τις μέρες. Τον ναύαρχο ε.α. Γιώργο Ροίδη και σήμερα τον νομικό Πέτρο Μηλιαράκη.
Ο Πέτρος πρώτος πάντα στους πολιτικούς και νομικούς αγώνες. Έφυγε ξαφνικά χθές βράδυ.
Έδινε το παρόν με αξιοπρέπεια στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, στα εδώ δικαστήρια και στις πολιτικές αρένες.
Με τα άρθρα του συνδύαζε τη νομική και την πολιτική.
Πάντα με εντιμότητα και μαχητικότητα.
Δεν του φέρθηκαν όλοι καλά αν και ήταν πρώτος στην προσφορά.
Καλό ταξίδι φίλε Πέτρο.
Σε ευχαριστούμε.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος:

Ο Γιάνης Βαρουφάκης:

Η αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα

Οι πολιτικοί παράγοντες της Κρήτης

Σωκράτης Βαρδάκης: “Μέρα οδύνης η σημερινή, που ξημέρωσε με το μαύρο μαντάτο του χαμού του συντοπίτη μας Πέτρου Μηλιαράκη.
Πενθούμε την απώλεια ενός σπουδαίου νομικού, πολιτικού και συγγραφέα του νησιού, το έργο του οποίου δεν γνώρισε σύνορα, αφήνοντας ένα φωτεινό αποτύπωμα στη ζωή του τόπου μας και όχι μόνο.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.
Αγαπημένε μου φίλε, δάσκαλε, αδελφέ, σε ευχαριστώ για όλα. Θα είσαι πάντα μέσα στις καρδιές όλων μας. Καλό ταξίδι”

Παύλος Μπαριτάκης: “Με ιδιαίτερη θλίψη ενημερώθηκα για τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου φίλου και Βιαννίτη Δικηγόρου Πέτρου Μηλιαράκη.

Ο εκλιπών υπηρέτησε επί μακρόν ως δικηγόρος, συγγραφέας, πολιτικός, αρθρογράφος και τίμησε το λειτούργημα του υποδειγματικά .
Χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητάς του ήταν το μέτρο, η σύνεση, η ευγένεια και η γλυκύτητα. Υπήρξε άνθρωπος με αρχές, αξίες και ηθική και τίμησε το λειτούργημα του Δικηγόρου .
Το αποτύπωμά του θα μείνει για πάντα στην μνήμη της τοπικής μας
κοινωνίας αλλά και των Αθηνών , όπου έζησε και υπηρέτησε την νομική
επιστήμη.
Με την αδόκητη απώλειά του, ο νομικός κόσμος έγινε φτωχότερος.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του”

Γιώργος Λογιάδης: “Χθες ταξιδεύαμε μαζί από Αθήνα για Ηράκλειο.

Είχαμε όπως πάντα μια εκτενή συζήτηση, όπου ο Πέτρος Μηλιαράκης με τις γνώσεις του, την ανθρωπιά του, την ευθύτητα του και το ήθος του μας έδιδε τα φώτα του.

Κρητικός μαχητής , διεθνούς ακτινοβολίας νομικός, με τεράστια εμπειρία σε διεθνή θέματα, βαθύς γνωστής της ελληνικής πραγματικότητας, πολυγραφότατος, βασικός συνοδοιπόρος, υποστηρικτής, φίλος, και αγωνιστής, θα αποτελεί πάντα παράδειγμα για εμάς.

Τον ευχαριστώ προσωπικά για όλη αυτή την συμπαράσταση, σοφία και καθοδήγηση που μου προσέφερε.

Η Κρήτη, εμείς το ΜέΡΑ25 και εγώ προσωπικά χάσαμε ένα αναντικατάστατο συνάνθρωπο.

Στην οικογένεια του και στους οικείους του, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.”

Χάρης Μαμουλάκης: “Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Πέτρου Μηλιαράκη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Πέτρου Μηλιαράκη. Ενός καταξιωμένου δικηγόρου, ταλαντούχου συγγραφέα, προοδευτικού πολιτικού αλλά και καλού φίλου. Ενός ανθρώπου που πάλεψε για το δίκαιο τόσο εντός όσο και εκτός των δικαστικών αιθουσών, αγωνίστηκε με πάθος και με όλες του τις δυνάμεις για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την Δημοκρατία και νοιάστηκε πραγματικά για τον συνάνθρωπο.

Η απώλειά του με γεμίζει θλίψη. Η παρακαταθήκη όμως που αφήνει πίσω του ο Πέτρος Μηλιαράκης, το πολυσχιδές και σημαντικό έργο του, αποτελεί εχέγγυο ότι η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή.

Στην οικογένεια και στους οικείους του, εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια”.

Νίκος Ηγουμενίδης: “Με πολύ μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την ξαφνική απώλεια του Πέτρου Μηλιαράκη. Διακεκριμένος νομικός και βαθύς γνώστης των νομικών και ευρωπαϊκών ζητημάτων, μάχιμος υπερασπιστής των εθνικών δικαίων από την Βιάννο, που συνέβαλλε στο ιστορικό χρέος για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο Πέτρος Μηλιαράκης αγωνίστηκε με πάθος και ανιδιοτέλεια για τις ιδέες του, τιμώντας αδιάκοπα την Πατρίδα και την Δικαιοσύνη. Ένας δημοκράτης και προοδευτικός αγωνιστής που αφήνει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε.”

Γιάννης Κουράκης: “Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια απώλεια ενός αγαπητού φίλου, επιστήμονα και συναγωνιστή, του Πέτρου Μηλιαράκη.
Ο Πέτρος Μηλιαράκης με την επιστημονική του επάρκεια εκπροσώπησε την Ελλάδα και τους θεσμούς επάξια σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και αντιπαρατέθηκε με νομικούς εκπροσώπους Κρατών, Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Βαθειά προοδευτικός και δημοκράτης, ο Πέτρος Μηλιαράκης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με μεγάλη κοινωνική καταξίωση και πηγαίο χιούμορ.
Στην οικογένεια του και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια”

Μηνάς Σταυρακάκης: “Βαθιά θλίψη και οδύνη μας προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του συντοπίτη μας και πολύ αγαπητού μας φίλου Πέτρου Μηλιαράκη.

Ο Πέτρος Μηλιαράκης αποτελεί λαμπρό παράδειγμα νομικού επιστήμονα, δημοκράτη αγωνιστή για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δίκαια της πατρίδας και ειδικότερα της μαρτυρικής Βιάννου.

Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην ευρύτερη οικογένειά του και ιδιαίτερα στην σύζυγό του και τα παιδιά του.

Η μνήμη του θα παραμείνει για πάντα ζωντανή”

Βασίλης Λαμπρινός:

«Ο αιφνίδιος θάνατος του Πέτρου Μηλιαράκη, αποτελεί πλήγμα για την κοινωνία του Ηρακλείου, ιδιαίτερα για όσους συνεργάστηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Είχε διακριθεί όχι μόνο για τους  δημοκρατικούς αγώνες του, αλλά και για την βαθιά γνώση της Νομικής επιστήμης, ενώ χειρίστηκε επιτυχώς κρίσιμα ζητήματα και εθνικά θέματα στα Ανώτατα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Συγγραφέας και πολιτικός όπου και αν έδρασε έθεσε την σφραγίδα της επιστημονικής του επάρκειας και της ανθρώπινης ποιότητας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί