Κούβα: Στους 25 οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο

Η σφοδρή έκρηξη, που κατέστρεψε μερικώς χθες το ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων, μεταξύ αυτών μιας Ισπανίδας τουρίστριας, σύμφωνα με έναν νέο επίσημο απολογισμό, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες το βράδι, έκανε λόγο για 22 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες σε αυτήν την έκρηξη, που οφείλεται πιθανόν σε διαρροή αερίου, όμως η κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα το πρωί ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 25.

«Τραγικά νέα μας έρχονται από την Κούβα», έγραψε σε τουίτ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

«Μια Ισπανίδα τουρίστρια σκοτώθηκε και ένας ακόμη Ισπανός πολίτης τραυματίστηκε σοβαρά μετά την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga. Εκφράζουμε τη συμπόνοιά μας στις οικογένειες, στα θύματα και στους τραυματίες. Επίσης, τη συμπαράστασή μας στον κουβανικό λαό».

Οι διασώστες συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες στα συντρίμμια του πολυτελούς ξενοδοχείου, με την ελπίδα να βρουν επιζώντες, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του AFP. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο εσωτερικό του κτιρίου και το υπόγειο, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ό,τι συνέβη είναι πολύ λυπηρό. Η καταστροφή, ιδίως η απώλεια ανθρωπίνων ζωών και επίσης οι τραυματίες, όμως για μία ακόμη φορά θέλω να υπογραμμίσω την ταχύτητα με την οποία ο πληθυσμός και οι θεσμοί κινητοποιήθηκαν», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

Εμβληματικό κτίριο της Αβάνας, με την πράσινη πρόσοψή του, το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης, ήταν κλειστό εδώ και δύο χρόνια στους τουρίστες.

Στο εσωτερικό του βρίσκονταν μονάχα εργάτες και υπάλληλοι, που προετοίμαζαν την επαναλειτουργία του, η οποία είχε προβλεφθεί για τις 10 Μαΐου.

Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι του ξενοδοχείου Saratoga, που ήταν 5 αστέρων και ήταν γνωστό καθώς είχε φιλοξενήσει διασημότητες, όπως ο Μικ Τζάγκερ, η Μπιγιονσέ και η Μαντόνα, ισοπεδώθηκαν από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε χθες γύρω στις 11.00 το πρωί τοπική ώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί