Έμποροι στον Αλ. Τσίπρα: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι δεύτερο νοίκι, δεν βγαίνουμε»

«Δεν σε υποδεχόμαστε σαν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά σαν επόμενο πρωθυπουργό της χώρας» του είπε ένας νέος που καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα.

Καταστηματάρχες και καταναλωτές εξέφρασαν την απελπισία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις και τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

«Έχω μαγαζί χωρίς κουζίνες, ούτε πλυντήρια. Μόνο φως μου ήρθε ένας λογαριασμός αυξημένος πάνω από 100%» ανέφερε ένας καταστηματάρχης. Αναφερόμενος στη ρήτρα αναπροσαρμογής, τόνισε πως «είναι βραχνάς, ένα δεύτερο νοίκι. Δεν βγαίνει. Εμείς οι μικρομεσαίοι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα το επόμενο διάστημα αν δεν ληφθούν μέτρα».

Συνταξιούχος τόνισε πως «εδώ στο Κερατσίνι βογγάνε όλοι». «Παίρνω 470 σύνταξη», σημείωσε και τόνισε πως δεν άκουσε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού γιατί δεν έχει δώσει τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα. Ιδιοκτήτης κρεοπωλείου διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα: «Όταν ο άλλος παίρνει 500 – 600 ευρώ και του έρχεται το ρεύμα 2.500, τι να πληρώσει; Τι να προλάβει να πληρώσει;»

Όπως εξήγησαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην αγορά στο Κερατσίνι. «Στην αρχή ήταν καλύτερα. Τώρα με την κρίση είναι αλυσιδωτά τα προβλήματα» ανέφερε εργαζόμενη σε κατάστημα που άνοιξε πριν από 7 χρόνια. «Με 700 ευρώ μισθό τι να κάνεις» αναρωτήθηκε επισημαίνοντας ότι το σουπερμάρκετ είναι πανάκριβο και τα ενοίκια έχουν φθάσει στα ύψη. «Ζητάνε πλέον εδώ στο Κερατσίνι 500 ευρώ ενοίκιο» πρόσθεσε και σημείωσε ότι όλοι πλέον αναγκάζονται να κόψουν από παντού. «Στον χασάπη αντί για 50 θα πάρει 30 ευρώ κρέας. Με 400 ευρώ σύνταξη χωρίς δικό του σπίτι δεν μπορεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς κανείς».

«Πρέπει να γίνουμε πιο ανεξάρτητοι. Με 600, 500 ευρώ ή ακόμα και μαύρα που δουλεύουν πολλά νέα παιδιά, απλά δεν φτάνουν» σημείωσε ένας νέος εργαζόμενος και πρόσθεσε πως «θέλουμε μία προοδευτική κυβέρνηση, με προοδευτικές ιδέες, να φύγει αυτή η ακροδεξιά».

Στην συνέχεια της περιοδείας του στο Κερατσίνι ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άφησαν από ένα λουλούδι και απέδωσαν φόρο τιμής στο μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο που δολοφονήθηκε από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ο Παύλος Φύσσας.

Τσίπρας: «Τον Ιούνιο θα αποκαλυφθεί στους λογαριασμούς των πολιτών η απάτη των 600 ευρώ»

Μετά την περιοδεία του στην αγορά του Κερατσινίου ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Εννιά μήνες τώρα προειδοποιούμε ότι η αισχροκέρδεια στην ενέργεια θα οδηγήσει την κοινωνία σε μεγάλη κρίση. Εννιά μήνες τώρα η κυβέρνηση μας χλευάζει, μας αποκαλεί λαϊκιστές και προβλέπει διαρκώς ότι το φαινόμενο της ακρίβειας θα είναι παροδικό.

Σήμερα, έντρομος από την κοινωνική οργή ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί σε κάποια μέτρα, τα οποία όμως στην ουσία δεν αγγίζουν τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας. Και την επιδοτούν, αυτή τη φορά όχι από τους λογαριασμούς αλλά από το ταμείο, δηλαδή από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την πολιτική εξαπάτηση των πολιτών. Όταν τάζει αναδρομικά 600 ευρώ, τη στιγμή που τα αναδρομικά που θα δώσει αποδεικνύεται πως είναι 280 εκατ. ευρώ για 4,2 εκατ. καταναλωτές.

Όταν τον Ιούνιο οι καταναλωτές θα έρθει η ώρα να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, θα αποκαλυφθεί η απάτη. Και τότε η οργή θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Είναι καλό κανείς να λέει την αλήθεια στον κόσμο, γιατί τα πράγματα γίνονται χειρότερα μετά.

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, παρά τα ψευδεπίγραφα συνθήματά τους, δεν είναι δίπλα στους πολίτες. Είναι δίπλα στα καρτέλ, δίπλα στην αισχροκέρδεια, δίπλα στην ολιγαρχία, δίπλα στα γαλάζια golden boys που θησαυρίζουν. Είναι δίπλα στα μεγάλα συμφέροντα, αλλά απέναντι στις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες. Στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους ανέργους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους νέους ανθρώπους.

Είμαστε πια πεπεισμένοι ότι η μοναδική προοπτική να στηριχθεί η κοινωνία είναι η πολιτική αλλαγή. Για αυτό και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς, αριστερούς πολίτες να ενισχύσουν τη δύναμη της ελπίδας, τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Και την άλλη Κυριακή να συμμετάσχουν ενεργά στις εσωκομματικές διεργασίες, να ψηφίσουν στέλνοντας μήνυμα πολιτικής αλλαγής, παίρνοντας τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί