Νέο επικοινωνιακό σόου, μετά το “διάγγελμα Μωυσή” για το ρεύμα – Μειωμένη κατά 15 ευρώ η επιδότηση τον Απρίλιο

Οι πολίτες δεν έγιναν σοφότεροι από την προσπάθεια 3 τριών υπουργών και δυο γενικών γραμματέων να εξηγήσουν το «διάγγελμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα νέα μέτρα – ασπιρίνη για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που στραγγαλίζονται οικονομικά από την έκρηξη των τιμών της ενέργειας.

Ρεύμα: Τα μέτρα που θυμήθηκε μετά από 9 μήνες να ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Αυτή είναι μια ακόμα απάτη, του κοινού ποινικού δικαίου

Με μεγαλοστομίες και δηλώσεις αυτοθαυμασμού, οι αρμόδιοι υπουργοί άφησαν πολλά ερωτήματα αναπάντητα στην προσπάθειά τους να κατευνάσουν την οργή των πολιτών και με μύχια σκέψη να φρενάρουν τη δημοσκοπική κατρακύλα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσον αφορά στην αναδρομική επιστροφή του 60% του κόστους λογαριασμών ρεύματος της κύριας κατοικίας οικιακών καταναλωτών, αυτή θα αφορά όσους δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί από το κράτος ή τους παρόχους ενέργειας. Η επιστροφή θα δίνεται σε όσους είχαν συνολική αύξηση ρεύματος στους 6 μήνες πάνω από 30 ευρώ και υπολογίζεται  από18 έως 600 ευρώ.

Σε ότι αφορά την πλατφόρμα στην οποία θα γίνονται οι αιτήσεις για την επιστροφή ποσού έως 600 ευρώ διευκρινίστηκε ότι στόχος είναι οι πληρωμές να γίνουν τον Ιούνιο. Ο πολίτης θα βλέπει την πρώτη του κατοικία και δίπλα θα υπάρχει το ρολόι και το ποσοστό συνιδιοκτησίας. Θα αντληθούν από τους παρόχους τα στοιχεία για τους λογαριασμούς και θα προκύπτει το ποσό.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο λογαριασμός ρεύματος να είναι στο όνομα του πολίτη που χρησιμοποιεί το ακίνητο. Δηλαδή, οι ενοικιαστές θα πρέπει να δηλώνουν το σπίτι ως πρώτη κατοικία. Αυτό ισχύει και για τους φοιτητές.

Όσον αφορά στις μηνιαίες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, για τον Μάιο η επιδότηση θα είναι μειωμένη σε σχέση με τον Απρίλιο καθώς για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες η μέση ενίσχυση θα ανέλθει σε 56,6 ευρώ ανά μήνα, αισθητά μειωμένη από τον Απρίλιο που ήταν 72 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί