Νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου: «Είμαι ό,τι μισεί ο Τραμπ: Γυναίκα, μαύρη και gay»

Η Καρίν Ζαν Πιερ θα κατακτήσει τον τίτλο της πρώτης μαύρης και δηλωμένης ομοφυλόφιλης στο αξίωμα του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου

Το 2016, η τότε εκπρόσωπος της εθνικής οργάνωσης «MoveOn», Καρίν Ζαν Πιερ, που πλέον είναι η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, είχε δηλώσει πως «Είμαι ότι μισεί ο Ντόναλντ Τραμπ: γυναίκα, μαύρη, ομοφυλόφιλη και μαμά».

Στις 13 Μαΐου, η 44χρονη Καρίν θα διαδεχθεί την ελληνικής καταγωγής, Τζεν Ψάκι ως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κατακτώντας τον τίτλο της πρώτης μαύρης και δηλωμένης ομοφυλόφιλης στο αξίωμα αυτό.

Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι την επέλεξε για εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου καθώς έχει όλα τα προσόντα για τη θέση.

«Η Καρίν φέρνει όχι μόνο την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που χρειάζονται για αυτήν τη δύσκολη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της επικοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Πριν αναλάβει δουλειά στη διοίκηση του Μπάιντεν, η Ζαν-Πιερ εργάστηκε στην προεδρική εκστρατεία του Μπάιντεν για το 2020. Η εκστρατεία αυτή ήταν μία από τις πολλές προεδρικές εκστρατείες στις οποίες έχει συμμετάσχει, ενώ έτρεξε την εκστρατεία για την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Μάρτιν Ο’Μάλεϊ το 2016 και ήταν μέλος της ομάδας εκστρατείας του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2012 και το 2008.

Εκτός των εκστρατειών και της θητείας της στον Λευκό Οίκο, η Ζαν-Πιέρ υπήρξε εξέχουσα ακτιβίστρια των Δημοκρατικών και έκανε τακτικές εμφανίσεις ως πολιτική αναλύτρια στο MSNBC.

Το 2014, η Ζαν έγινε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κολούμπια, διδάσκοντας στη Σχολή Διεθνών και Δημοσίων Υποθέσεων, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Δημόσιες Υποθέσεις το 2003.

«Η Πιέρ όχι μόνο φέρνει την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που απαιτούνται για αυτή τη δύσκολη θέση, αλλά θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην επικοινωνία σχετικά με το έργο της κυβέρνησης Biden-Harris για λογαριασμό του αμερικανικού λαού», ανέφερε ο Biden σε δήλωσή του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί