6ος Μαραθώνιος Κρήτης: Πώς θα διεξαχθεί η κυκλοφορία

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η έναρξη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με τμηματική διακοπή κυκλοφορίας στα πλαίσια διεξαγωγής του 6ου Μαραθώνιου αγώνα Κρήτης καθώς και των παράλληλων αγώνων δρόμου ένεκα αυτού (10, 5 και 2,5 χλμ) την Κυριακή 08/05/2022 στις Περιφέρειες των Δήμων Πλατανιά και Χανίων.

Για την εφαρμογή των ληπτέων μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση των αγώνων, αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών θα ισχύσουν τα κάτωθι:

Διακοπή της κυκλοφορίας από την 06:30 ώρα της Κυριακής 08/05/2022 έως και την 15:00 ώρα της ιδίας ημέρας στο οδικό δίκτυο κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου, ήτοι: Με αφετηρία την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι, οι δρομείς διατρέχουν την κεντρική οδό του Κολυμβαρίου και κατευθύνονται προς τα Χανιά μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κισάμου – Χανίων. Στον Ταυρωνίτη στρίβουν δεξιά προς Βουκολιές, διασχίζουν τις Βουκολιές, κατευθύνονται μετά την εκκλησία των Βουκολιών προς Νέο Χωριό – Νεριανά – Συρίλι – Μάλεμε, διατρέχουν την παλιά Εθνική οδό Κισάμου – Χανίων, τον Κόμβο Κλαδισού, τις οδούς Κισσάμου – Σκαλίδη – Πειραιώς – Ακτή Κανάρη – Ακτή Κουντουριώτη – Ακτή Μιαούλη – Ακτή Τομπάζη – Ακτή Ενώσεως – Πλατεία Κατεχάκη – Αρχολέων – Δασκαλογιάννη – Τσουδερών – Ποτιέ – Σήφακα – Καραολή & Δημητρίου – Χάληδων – Χατζημιχάλη Γιάνναρη- Πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου (Αγοράς), Ελευθερίου Βενιζέλου και τερματισμός στο Εθνικό Στάδιο Χανίων (είσοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου), καθώς και σε κάθετες οδούς που οδηγούν σε αυτές.

Επιπρόσθετα κατά τις ίδιες ώρες θα ισχύσει διακοπή της κυκλοφορίας επιπλέον των αναφερόμενων στην προηγούμενη παράγραφο οδών, ένεκα διεξαγωγής των παράλληλων αγώνων δρόμου των 10, 5 και 2,5 χλμ και στις εξής οδούς: Ι. Σφακιανάκη – Ανδρέα Παπανδρέου – Σολωμού – Μάρκου Μπότσαρη – Μαργουνίου – Μονής Γωνιάς – Σελίνου – Βαλαωρίτου – και Χ. Πλουμιδάκη.  

Τονίζεται ότι μόνο το τμήμα του οδικού δικτύου από την περιοχή του Κολυμβαρίου, κατά μήκος της Παλιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου, έως και το Κόμβο Κλαδισσού θα δίδεται σταδιακά στη κυκλοφορία ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα διέλευσης των δρομέων του Μαραθωνίου, ενώ στην πόλη των Χανίων θα ισχύσουν κανονικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την 06:30 έως και την 15:00 ως ορίστηκε ανωτέρω.  

Ένεκα προαναφερόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κίνηση των οχημάτων προς το κέντρο της πόλης των Χανίων  θα εκτρέπεται ενδεικτικά  στα παρακάτω σημεία:  

  • Διασταύρωση Λ. Κ. Μητσοτάκη & Εθνικής Αντιστάσεως, εκτροπή οχημάτων μέσω της Εθνικής Αντιστάσεως,
  • Διασταύρωση Λ. Ηρακλείου και Αναγνώστου Γογονή , εκτροπή των οχημάτων προς Αλ. Παναγούλη Αναγνώστου Γογονή  και Λ. Καζαντζάκη.
  • Κόμβος Κλαδισσού , εκτροπή των οχημάτων προς Αναγνώστου Γογονή και Λ. Καζαντζάκη.
  • Τέλος η κυκλοφορία των οχημάτων από Ρέθυμνο καθώς και περιοχές του Δήμου Αποκορώνου προς τους Δήμους Πλατανιά, Κισσάμου, θα πραγματοποιείται μέσω του Β.Ο.Α.Κ.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα 

και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί