Στη Βουλή από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το έγγραφο του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη στήριξη αιτήματος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Ηγουμενίδη  κατατέθηκε στη Βουλή το έγγραφο του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη στήριξη αιτήματος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ επίσης συνυπογράφουν και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κατατίθεται προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου-Τμήματος Ανατολικής Κρήτης θεωρεί πως είναι δίκαιο και λογικό να στηριχθεί το αίτημα του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» για ψήφιση τροπολογίας-προσθήκης ώστε να μειωθεί η απαιτούμενη επιφάνεια πολεοδόμησης και συμπεριλαμβάνοντας τις εκκρεμείς διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών πολεοδόμησης του Οικοδομικού Συνεταιρισμού. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο στήριξης, με το Ν4280/2014 η απαιτούμενη έκταση για πολεοδόμηση ορίζεται στα 50 στρέμματα με κατάργηση της διάταξης για τις εκκρεμείς διαδικασίες, ενώ ο εν λόγω Συνεταιρισμός έχει αγοράσει έκταση 40,5 στρεμμ. από το 1991 και έχει προβεί κατά το παρελθόν σε όλες τις απαραίτητες εκπονήσεις-εγκρίσεις.

Οι βουλευτές ζητούν την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργού, και να ενημερωθούν σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί